Sprint naar content

Studeren en topsport

Fontys is trots op haar topsporters en talenten. Deze topsporters en talenten hebben eigenlijk twee carrières: één als sporter en één als student. Deze combinatie wordt daarom ook wel een duale carrière genoemd. Op deze pagina vind je hoe Fontys jou als topsporter kan ondersteunen in het combineren van topsport en studie.

Fontys topsportbeleid en -regeling

Om jou als topsporter optimaal te ondersteunen in het ontwikkelen van je (sport)talent naast je studie, is er een Topsportbeleid- en regeling.

Lees meer

Aanvragen topsport- of talentstatus

Als topsporter kun je bij Fontys een topsport- of talentstatus aanvragen. Daarmee kun je een beroep doen op voorzieningen uit de topsportregeling.

Lees meer

Aanvragen faciliteiten topsportregeling

As je een topsport- of talentstatus hebt, kun je voorzieningen aanvragen die je helpen topsport en studie te combineren.

Lees meer

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

HoeMaaike topsport en studie combineert

Zwemmen | Fontys Paramedisch

Begeleiding van topsporters en talenten bij Fontys

Fontys kent een kleine 200 topsporters en talenten, die studeren aan ruim 30 verschillende opleidingen binnen 20 verschillende instituten. De uitgangspunten van het topsportbeleid en -regeling zijn voor alle opleidingen gelijk, maar omdat de toepassing kan verschillen vindt de directe begeleiding van topsporters/talenten plaats binnen het instituut.

lees meer

Topsportcoördinator Dirma Eisenga

Neem contact op met Dirma
Sfeerafbeelding Fontys

Topsport én studeren vraagt persoonlijke aanpak

Hockeyster Lisa Post is een van de 180 Fontys-studenten die hun studie met topsport combineren. Het kan wel eens zwaar zijn, maar topsportcoördinator Dirma Eisenga ondersteunt haar waar ze kan.