Ik wil switchen, maar ik heb geen idee

Ik heb geen idee

Weet je niet wat je moet kiezen? De ene studie past beter bij jou dan de andere en er zal niet één studie perfect zijn. Lees hier wat jou kan helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Benieuwd naar ervaringen van studenten? Lees ze hier.

Weet je niet wat moet kiezen? De ene studie past beter bij jou dan de andere en er zal niet één studie perfect zijn. Ga zelf aan de slag en ontdek welke studie het beste bij je past.

Wil je jouw studiekeuze of studietwijfel onderzoeken, de studiekeuzeadviseurs van Fontys helpen je graag! Dat kan in een persoonlijk traject waarin we in 1 of meerdere gespreken samen kijken naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Vraag je je af hoe je je tussenjaar goed kunt invullen? In een tussenjaar kun je super veel leren, je hoeft dit dus echt niet te zien als een 'weggegooid' jaar. Wel is het belangrijk om een plan te maken voor dit 'verplichte' tussenjaar. Wat ga je doen en wat wil je ermee bereiken? De focus ligt dit jaar op jou en op jouw toekomst.

In maximaal 2 maanden leer je jezelf beter kennen en onderzoek je wat je écht leuk vindt, waar jij het beste in bent en welke (studie)keuze daar het beste bij past. Na het volgen van het Explore traject heb jij je richting bepaald en weet je welke stappen je hiervoor moet zetten.

In dit 21 weken durende programma leer je meer over jezelf; waar je blij van wordt, waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt. Deze zelfkennis helpt jou een goed onderbouwde vervolgkeuze te maken. Daarnaast ontwikkel je tijdens Empower vaardigheden op het gebied van creativiteit, ondernemerschap en technologie die ongeacht je vervolgstap goed van pas komen. Drie dagen in de week volg je onderwijs waardoor je jouw ritme behoudt en sociaal verbonden blijft met medestudenten.

Voor iedereen die een opleiding binnen de technologie wil volgen, maar nog niet weet welke. Als je je aan wilt melden voor Techstart hoef je niet te wachten tot september. Je kunt op ieder moment van het jaar instromen.

De oriëntatiepropedeuse is bedoeld voor iedereen die een opleiding binnen economie en communicatie wil volgen, maar nog niet weet welke. De oriëntatiepropedeuse is een volwaardige hbo-propedeuse. Bij een succesvolle afronding van de oriëntatiepropedeuse stroom je direct door naar het tweede jaar van de gekozen opleiding (Accountancy, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Finance & Control, Finance, Tax and Advice, International Business, International Communication Management of Ondernemerschap & Retail Management).