Studentondernemersregeling

De Fontys Studentondernemersregeling zorgt ervoor dat jij als studentondernemer je bedrijf en studie succesvol kan combineren. Fontys creëert een klimaat waarin studentondernemers kunnen groeien en excelleren. Gepassioneerde, startende studentondernemers krijgen ondersteuning bij het realiseren van hun ondernemersdromen. Maatschappelijk gezien is het immers zeer gewenst het aantal starters te vergroten. Met de Studentondernemersregeling wil Fontys studenten stimuleren het maximale uit zichzelf te halen bij het ontwikkelen, groeien en doorgroeien van zowel hun onderneming als hun ondernemende gedrag. De Studentondernemersregeling houdt in dat jij als studentondernemer onder bepaalde voorwaarden aanspraak kan maken op verschillende voorzieningen binnen Fontys.

Van welke voorzieningen kun jij gebruik maken?

  • Begeleiding door een (externe) coach
  • Aangepaste aanwezigheidsplicht
  • Ondernemersworkshops
  • Aangepaste toetsregeling- en/of propedeuseregeling
  • Stage lopen binnen je eigen bedrijf
  • Afstuderen binnen je eigen bedrijf

Bovenstaande punten hebben betrekking op het feit dat je je studie en je onderneming beter combineerbaar kunt maken. Maar we bieden meer dan dat! Door middel van de Fontys Studentondernemersregeling krijg je toegang tot een groot netwerk aan experts die jou verder op weg helpen en advies kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan: accountants, fiscalisten, marketing experts, juristen, groei versnellers. Ook krijg je toegang tot exclusieve masterclasses, workshops en netwerkclubs. Van het aanbod kun je gebruik maken tot 2 jaar na je afstuderen!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sander Centen

Student Werktuigbouwkunde & Eigenaar Onderdeelpro

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Carola Cortenbach

Student HRM & Eigenaar Carola Music

Wil jij gebruik maken van de Fontys Studentondernemersregeling?

Aanmelden

Wil jij je studie met je eigen onderneming combineren? Schrijf je dan in voor de studentondernemersregeling

Meld je aan!

Studentenverhalen

Lees de verhalen van de studentondernemers. Zo krijg je een indruk hoe zij school en werk combineren met behulp van de studentenondernemersregeling

Lees de verhalen

Heb je nog vragen?

Heb je voorafgaand nog een vraag over de regeling? Neem gerust even contact met ons op. Onze collega's staan voor klaar om jouw vragen te beantwoorden

Neem contact op

Procedure inschrijving Studentondernemersregeling

1. Aanmelding & kennismaking

Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen zal het CvO de aanvraag bekijken en contact met je opnemen om de vervolgstappen te bespreken. Zo kunnen we persoonlijk met je kennismaken en krijgt het coördinatieteam een beter beeld van jou en jouw onderneming.

2. Formulieren

Om in aanmerkig te komen voor de studentondernemersregeling, vragen we nog meer informatie bij je op. Bijvoorbeeld jouw Waarde Propositie Ontwerp, je Business Model Canvas en het verdienmodel (indien je al een onderneming hebt).

3. Adviescommissie

Wanneer al je documentatie is goedgekeurd mag je jezelf en jouw onderneming presenteren voor de adviescommissie. Deze commissie adviseert of jij gebruik mag maken van de studentondernemingsregeling.

Let op, het gehele toelatingsproces neemt minimaal 3 maanden in beslag. Meld je daarom op tijd aan indien je stage wilt lopen of afstuderen binnen je eigen bedrijf.

De adviescommissie

Mocht je documentatie akkoord zijn, dan mag jij voor een onafhankelijke adviescommissie verschijnen, die bestaat uit ervaren ondernemers uit verschillende vakgebieden met elk hun eigen expertise. De commissieleden zullen toetsen of jij 'fit' en 'viable' genoeg bent naar aanleiding van je aangeleverde documentatie en presentatie. Na afloop zullen de commissieleden een advies afgeven of jij als student gebruik mag gaan maken van de studentondernemersregeling en zullen zij jou voorzien van waardevol advies en praktische tips.

Geplande adviescommissies

  • 18 januari | 17.30 - 21.00
  • 22 maart | 17.30 - 21.00

Locatie: deze screening vindt plaats op het Fontys Ondernemersplein; De Stek! Videolab, Strijp-S, 5de verdieping - Torenallee 20, 5617BC Eindhoven

Placeholder for Fontys video
“Door de ondernemingsregeling kan ik enorm veel leren over het ondernemerschap en beroep doen op de beste begeleiding."
Bo Broers - student CO - International Lifesyle Studies
Je kunt op onze website al veel handige informatie vinden die jou vooruit helpen als startende ondernemer. Op onze website vind je altijd up to date handboeken van partners. In het handboek vind je informatie voor de startende en kleine ondernemer over belastingen, bijdragen en socialeverzekeringspremies. Je krijgt antwoord op vragen die elke ondernemer heeft. Bijvoorbeeld: met welke belastingen krijg je te maken en welke eisen worden gesteld aan je administratie? Je vind hierin o.a. de stappen die je moet zetten als je een bedrijf start en spelregels waar je aan moet denken als je bent ingeschreven als ondernemer voor de belasting!

Bekijk de handige links op onze website

Lees meer