Merel Brusselers

Sfeerafbeelding Fontys

Ik heb in de afgelopen vier jaar enorm veel mooie dingen mogen meemaken! Op de Academie voor Muziekeducatie heb ik mezelf gevormd tot een muzikale inspirator die met allerlei doelgroepen wil werken. Naast het educatieve aspect, heb ik me ook als uitvoerend muzikant ontwikkeld door onder andere een tour door Thailand en een minor in New York. 

Mijn afstudeeronderzoek heb ik gericht op het inzetten van muziek door zorgverleners in zorginstellingen met mensen met dementie. Uit dit onderzoek is een app voortgevloeid: 'Zingen in de zorg'. Een app die zorgverleners ondersteunt om gemakkelijker te zingen in de zorg bij mensen met dementie. 

Alle bijzondere en leerzame momenten op de Academie voor Muziekeducatie hebben, samen met mijn nominatie voor de Jacques de Leeuw prijs, ervoor gezorgd dat ik met een breed netwerk het werkveld inga. Ik kijk uit naar alle volgende bijzondere en leerzame momenten! Ik heb een VSB beurs gekregen waardoor ik in ieder geval volgend jaar voor vier maanden terug ga naar New York om een jazz vocals semester te volgen. 

Portretfilm Jacques de Leeuw Prijs

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Nominatie Jacques de Leeuw Prijs 2020
Merel Brusselers
Academie voor Muziekeducatie

Fontys Academie voor Muziekeducatie nomineert Merel Brusselers voor de Jacques de Leeuwprijs. Merel is het voorbeeld van iemand die ‘het verschil kan maken’. Ze is voor ons de belichaming van de muzikale inspirator die wij in gedachten hebben. Alles wat zij aanraakt krijgt een ‘gouden randje’.

Ze is gedreven, enthousiast en straalt in de dingen die ze doet. Ze werkt op een positieve en inspirerende manier met anderen en geeft hen daarmee de ruimte en het vertrouwen om ook te stralen. Daarbij stelt ze hoge eisen aan zichzelf en gaat uitdagingen niet uit de weg. Ze heeft een sterke drive en het vermogen om haar dromen om te zetten in concrete stappen die ze al heeft ondernomen en nog gaat ondernemen

Merel is een prachtige zangeres met een bijzonder muzikaal talent die het experiment aangaat en die al haar muzikale mogelijkheden wil verkennen. Ze heeft een sterk eigen geluid.

Daarnaast is Merel een zeer actieve en sociale student. Ze is enorm betrokken bij de opleiding. Dit uit ze onder andere door actief te zijn als voorzitter van de Studentenraad en haar plaats in de Opleidingscommissie. Maar ook taken zoals het organiseren van concerten pakt Merel vol enthousiasme op. Merel geniet van het samenwerken met studenten, docenten en het werkveld. Ze is altijd geïnteresseerd in de ander en respectvol.

Merel is een dame met ‘visie’ die in staat is om deze ijzersterk te vertalen naar de praktijk. Ook haar profilering in haar examenjaar is gebouwd op een eigen visie die maatschappelijk zeer relevant is. Merel gaat een product ontwerpen voor zorgmedewerkers die in elke zorginstelling toegepast zou kunnen worden waardoor muziek toegankelijker voor hen gaat zijn om gedurende het zorgtraject als middel tot ontwikkeling in te zetten.

Merel is een bron van inspiratie voor iedereen die met haar te maken krijgt.