Lynn van Hout

In de afgelopen jaren op Artcode heb ik veel geëxperimenteerd, bedacht, gefaald en gewonnen. Nu weet ik wat ik kan en vooral ook wat ik wil. Het is nu tijd om mijn opgedane kennis in praktijk te brengen. 

Wat mij inspireert, verrast en ook heel erg interesseert in de wereld van fashion, design, vormgeving en communicatie is dat je in je werk als ontwerper jezelf moet blootgeven, je moet laten zien wie je als persoon bent, waar je voor staat, wat je merk inhoudt en hoe je dit communiceert naar de buitenwereld. Iedere goede ontwerper is uniek en bewandelt zijn eigen pad.

Ik heb gekozen om mijn pad te bewandelen in de richting van fashion en ondernemerschap met mijn eigen bedrijf. Naast mijn werk in de fashion industrie scrol ik regelmatig door mijn social media feeds om indrukken te krijgen van andere designers en modemerken. Hoe laten zij hun werk aan de buitenwereld zien en wat zijn de reacties vanuit de nieuwe wereld hierop. Dit is iets wat mij heel erg interesseert en waar zeker ook mijn passie ligt. Mijn handen en voeten gaan hier van kriebelen. Ik wil hier ook deel van uit maken!

Creativiteit kun je helaas niet altijd afdwingen. Daarom vind ik het belangrijk dat een project goed bij mij past en ik energie en inspiratie kan halen uit de mensen om mij heen. Content creëren kun je meestal niet alleen, de mooiste dingen ontstaan uit de samenwerking met andere mensen. Uit dit soort kruisbestuivingen ontstaan de meest innovatieve ideeën. Dit is ook de reden dat ik graag nauw betrokken ben bij andere inspiratiebronnen, ontwerpers en bedrijven.

Hoe kan ik mensen inspireren? Mijn interesse, nieuwsgierigheid en creatieve vaardigheden maken mij op meerdere vlakken makkelijk inzetbaar. Mijn leergierigheid en enthousiasme gaan altijd gepaard met een grote prestatiedrang. Zo ontstaan er mooie concepten en kom ik vaak voor uitdagingen te staan. Storytelling is een belangrijke rode draad die ik overal doorheen wil brengen, het moet allemaal kloppen, een vorm van perfectionisme zou je het ook wel kunnen noemen. Trends spotten, scrollen & opslaan, zo gaat het de hele dag door. Ik wil het allemaal weten!