Vera Keijsers

Vera Keijsers

Mijn naam is Vera Keijsers, 27 jaar en zojuist afgestudeerd aan de Master of Music, richting Directie lichte muziek.

Na vier jaar geleden de bachelor aan de Academie voor Muziekeducatie te hebben afgerond, zocht ik muzikale verdieping. Deze heb ik binnen de Master ruimschoots gevonden. Maar nog altijd voelt het alsof ik aan de grens sta van een wereld waar nog oneindig veel binnen valt te ontdekken. Hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, is als dirigent het muzikale geheel samen met de muzikanten te mogen vormen en te laten groeien binnen een groepsproces. Ik houd van preciezie in details en van gelaagdheid. Dit altijd gekozen vanuit een gedegen overweging, het "waarom", het verhaal of de sfeer van het muziekstuk.

Hoewel ik altijd een liefde voor zang en meerstemmigheid zal houden, heeft de magie van het instrument me binnen de Master enorm geïnspireerd. Ik vind het ontzettend mooi wanneer de werelden van klassiek en jazz of pop bij elkaar komen binnen een orkest. Het is mijn wens om binnen deze werelden, en in het aansturen hiervan, me nog veel verder onder te dompelen.

Het einde van acht mooie jaren studeren op FHK is daar, maar ook een begin van een volgend tijdperk met nieuwe mogelijkheden. Ik kijk ernaar uit om binnen het prachtige werkveld van de muziek me verder te ontwikkelen!