Kees Duyts

Sfeerafbeelding Fontys

Een jonge, hardwerkende student, docent, ondernemer en niet te vergeten, muzikant. Kees Duyts, hij begon op 13-jarige leeftijd met spelen en is nu een professionele muzikant die actief bezig is als sessiemuzikant (gitarist en zanger), docent, band coach en songwriter. Kees is de gitarist en backing vocalist van de acts "NICCI NOVA", "MICK STENDER", "Kingdom of Pop (theatershow) "Sosesina", "Nooke", "Avie", "The Velvet Roses" en studeert momenteel aan Rockacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Geïnspireerd raken, het podium op, verbinden, interactie creëren met mensen. Daar begon het voor hem en waarom hij doet wat hij doet.

Americana, wereldmuziek, experimenteel en een beetje blues. Dat zijn de stijlen die gebruikt worden om zijn stijl van spelen en muziek maken te omschrijven. Niet alleen de muziek zelf inspireert hem, maar ook de intentie waarmee sommige muzikanten spelen. Hij zoekt inspiratie in het uiterlijke aspect van wat er in bands gebeurt. Bijvoorbeeld de bewegingen die een muzikant maakt, zijn/haar/hen uiterlijk etc. Het contact dat je maakt met je bandleden of het publiek. Als hij energie krijgt, geeft hij energie en vice versa.

Zijn groove haalde hij uit funk, het gevoel voor soul, de kracht van rock en is nieuwsgierig naar hiphop, reggae, Afrikaanse muziek en muziek die het elektronische tijdperk momenteel biedt en levert. Hij kan zich door bijna elke stijl een weg banen, want als een spons heeft hij geprobeerd zoveel mogelijk muziekstijlen in zich op te nemen.

Kees nodigt je van harte uit in zijn snarenpark en speelplaats van instrumenten. Van akoestisch tot elektrisch, van pedal steel tot saz, met hem als sessiemuzikant of de Kees Duyts sessieband. Als je een muzikant nodig hebt die meer is dan "alleen maar een gitarist", bel hem dan.