Maastro

Over Maastro

Elke dag zetten wij ons met passie én compassie in om patiënten met kanker de best mogelijke behandeling te geven. Dat betekent: de grootste kans op genezing en zo min mogelijk bijwerkingen. De patiënt is bij ons altijd het uitgangspunt: hij of zij bepaalt wat er wel of niet gedaan wordt.

De naasten van de patiënt zijn voor ons even belangrijk; wij betrekken hen te allen tijde bij de behandeling.

Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en rol. Daarom werken we samen met onze partners in de radiotherapie, doen wij grensverleggend wetenschappelijk onderzoek en is opleiding en onderwijs voor ons van wezenlijk belang. We willen namelijk nadrukkelijk de verbinding leggen tussen patiëntenzorg, onderwijs en effectief wetenschappelijk onderzoek.


Missie, visie en uitgangspunten

Maastro is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk met als missie:
Zorgen voor de oncologische behandeling met de grootste kans op genezing en/of zo min mogelijke lichamelijke en geestelijke bijwerkingen.

We doen dat door samen met andere oncologische specialismen en samen met de patiënt te beslissen over de meest geschikte behandeling.

Onze kerntaken zijn:

  • Radiotherapie volgens de laatste stand van de wetenschap, op een zo veilig mogelijke manier;
  • Grensverleggend wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten zo snel mogelijk worden vertaald in verbetering van de behandeling (implementatie van innovatie);
  • Opleiding en onderwijs, gericht op goede zorgverlening.

Motto van de organisatie

In de beste handen.



Wat zijn de gemeenschappelijke onderzoeks- en innovatielijnen?

Dit moet in de loop van de periode duidelijk worden. Mag je zelf als student ook over meedenken, soms zijn er al duidelijke onderwerpen beschikbaar, maar dat kunnen we nu nog niet voorzien. Ons motto is dan ook; Leren met en van elkaar.


Wordt er samengewerkt met andere professionele werkplaatsen binnen de organisatie?

Er wordt samengewerkt .Deze professionele werkplaats is een samenwerking tussen de afdeling radiotherapie van Maastro en afdeling beeldvorming van het MUMC+