Voortgang

Waar staat het onderzoek nu?

Uit het onderzoek moeten ten eerste verschillende profielen duidelijk worden. Wie beweegt er veel en wie niet? Ten tweede moet er een eenvoudige manier van voorspellen voorhanden komen. Welke mensen hebben een behandeling nodig en wie niet? Als laatst zal er een interventie ontwikkeld worden waarbij fysiotherapeuten patiënten coachen tot minder sedentair gedrag en meer fysieke activiteit. Dit laatste zal het vervolg worden op het onderzoek van Wondergem, waarin nauw samengewerkt zal worden met de zorgpraktijk en internationale experts. De RISE cohort studie zal transformeren naar een daadwerkelijke interventie die ingezet wordt in de praktijk, RISE interventie.

Een interventie klinkt misschien wat vaag. In wat voor vorm wordt deze interventie gegoten? Lector en projectleider dr. Martijn Pisters bij Fontys Paramedische Hogeschool: ‘Belangrijk is dat de interventie zich richt op het individu. Dit betekent bij de juiste mensen een behandeling op maat die aansluit bij de persoonlijke situatie en context. We willen mensen optimaal begeleiden en coachen naar een actievere levensstijl en minder sedentair gedrag. Integratie van monitoring en eCoaching technologie binnen de fysiotherapiezorg, zogenaamde blended zorg, kan naar verwachting helpen om mensen optimaal te ondersteunen in het vermogen om hun beweeggedrag aan te passen en zelf de regie te voeren. Bij de ontwikkeling van de interventie zal in co-creatie samengewerkt worden met fysiotherapeuten, medici, patiënten, mantelzorgers en (internationale) experts om te komen tot de beste interventie.’ 

Sfeerafbeelding Fontys

NWO beurs

Het RISE cohort onderzoek wordt uitgevoerd met subsidie van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).

Sfeerafbeelding Fontys

Innovatieve ideeën voor de zorg? Interesse in samenwerking?
Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.