Waarom FPH kiezen

Fontys Paramedisch Hogeschool (FPH) leidt jou op tot dé zorgprofessional van de toekomst. Hoe?

 1. Iedere student een optimale ontwikkeling

  Studenten krijgen binnen FPH als persoon, als deelnemer aan onze maatschappij en als professional optimaal de gelegenheid zich te ontwikkelen.

 2. Kleinschalig multidisciplinair toponderwijs

  Onderwijs vindt plaats in een relatief kleinschalige, informele, ja misschien zelfs bijna familiaire setting. Door samen te werken met studenten van de andere paramedische opleidingen leer je over de grenzen van je vakgebied heen te kijken. En écht samen te werken.

 3. Persoonlijk Leiderschapscoach

  Je krijgt vanaf dag één krijg een persoonlijke coach, de Persoonlijk Leiderschapcoach. Bij hem of haar kun je terecht met vragen over je studie, je leerstijl of je persoonlijke studievoortgang.

 4. Uit de praktijk, in de praktijk!

  Studenten FPH leren echte problemen uit de praktijk, in de praktijk onderzoeken. Een unieke wisselwerking tussen onderwijs, praktijkgericht onderzoek en de beroepspraktijk. Als student werk je tijdens de opleiding al met echte cliënten.

 5. Profileringsthema’s

  Studenten FPH kiezen in jaar 2 een van de drie profileringsthema’s. Daarmee geef je als student je derde jaar (minor) en vierde jaar (afstudeerstage) van de gekozen opleiding een eigen kleur. Binnen deze thema’s leer je gezondheidsvraagstukken die in de samenleving spelen te onderkennen, herkennen en op te lossen. Sámen met de cliënt en betrokken zorgprofessionals. De drie profileringsthema’s zijn:

  ·         Technologie in de Zorg

  ·         Interprofessioneel Samenwerken

  ·         Zelfregie

 6. Innovatie en experimenteren bij uitstek

  Leren door experimenteren doe je in het in het Explorelab! In het Explorelab werk je aan beroepsspecifieke skills. Het Explorelab is een doe-het-zelf onderwijsomgeving die studenten kunnen inrichten naar de behoefte van hun onderzoeksproject. Alle technologie van licht, camera’s, sensoren en verluchting wordt 'plug and play' verwerkt in het plafond. Met behulp van theatertechniek, draadloze applicaties en variabele verlichting(skleuren) kunnen diverse omstandigheden gesimuleerd worden. Aangevuld met verplaatsbare units en flexibele wanden verandert de onderzoeksomgeving binnen een dag!

 7. Ondernemend afstuderen

  Je presenteert je onderzoek tijdens een ‘afstudeerexpositie’. Om de praktijk te laten zien wat ze van jouw harde werk kunnen leren! Dat mag je met trots laten zien. Deze opvallende en vooral open vorm van afstuderen verleidt het werkveld om een kijkje te komen nemen.

 8. TEC for Society

  TEC staat voor ‘Technology, Entrepreneurship en Creativity’. Wie over TEC-skills beschikt, begrijpt hoe technologie vraagstukken kan oplossen, durft te ondernemen en zoekt naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. Met de opgedane TEC- skills ben je future-proof voor de arbeidsmarkt, voor banen die nog niet bestaan!

Sfeerafbeelding Fontys