Wil je je (her)inschrijving aanpassen of uitschrijven?

Je bent begonnen aan een opleiding maar je wilt toch van opleiding veranderen? Of je bent afgestudeerd en moet je uitschrijven. Lees hier precies wat je moet doen.

Heb je nog vragen over je (her)inschrijving of uitschrijving, neem dan contact op met je opleiding.

Sfeerafbeelding Fontys
 • Herinschrijven voor dezelfde studie

  Je ontvangt via Studielink en Fontys een bericht wanneer je je kunt herinschrijven voor het volgende studiejaar.

  Wat moet je doen?

  Regel je herinschrijving via Studielink:

  Wanneer je bent ingelogd in Studielink klik je op de actie ‘Regel je herinschrijving’. 

  Regel de betaling van je collegegeld:

  In je ‘Mijn To-Do lijst’ van Studielink vind je de mogelijkheid om je betaalgegevens in te voeren. Doorloop de stappen in het scherm ‘Invullen betaalgegevens’ en bevestig deze. Voor meer informatie over betaalmogelijkheden, zie de Studielink VRAAGbaak sectie ‘Betaalgegevens via Studielink’. Controleer in Studielink of je betalingsopdracht is verwerkt. Je hebt dan alle stappen om je herinschrijving compleet te maken doorlopen.

  Bovenstaande acties dienen uiterlijk vóór 1 september door jou geregeld te zijn. Is dat niet het geval, dan kan je herinschrijving niet definitief worden gemaakt. Je mag dan geen onderwijs volgen. Verder kan dit gevolgen hebben voor je eventueel te ontvangen studiefinanciering en studentenreisproduct.

  De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september. Zorg ervoor dat er op de incassodata voldoende saldo op je rekening staat. Ga naar fontys.nl/collegegeld voor meer informatie over de betaling van je collegegeld.

  Sfeerafbeelding Fontys

 • Uitschrijven

  Uitschrijven regel je zelf

  Wil je (tijdelijk) stoppen met je opleiding? Dan moet je zelf actie ondernemen om je uit te schrijven. Dat doe je via Studielink. Bij DUO moet je dan ook je eventuele studiefinanciering en OV-studentenreisproduct stopzetten.   

  Via Studielink kun je een 'Verzoek tot uitschrijving' doen:

  1. Klik op de knop 'Uitschrijven' in je Studielinkdashboard
  2. Vul de gevraagde gegevens in op het formulier 'Verzoek tot uitschrijving' en bevestig. Studielink stuurt je een digitale ontvangstbevestiging van je uitschrijfverzoek.

  DUO

  Stop je met studeren, ga je verder met een andere studie of ben je afgestudeerd? In deze situaties moet je zelf het een en ander regelen. Gebruik hiervoor de website duo.nl/klaarmetjestudie en binnen één minuut weet je wat je allemaal moet regelen.

 • Inschrijven voor een andere studie

  Wil je per 1 september starten met een andere opleiding binnen Fontys? Kies dan de optie ‘niet herinschrijven’ in Studielink.
  Vervolgens kun je je zelf inschrijven voor je nieuwe opleiding via Studielink. Doe dit voor 1 september. Zie hieronder het stappenplan.

  Wil je gedurende het studiejaar overstappen naar een andere opleiding? Doe dan in Studielink een Verzoek Tot Uitschrijving (VTU) voor je huidige opleiding en een Verzoek tot Inschrijving (VTI) voor je nieuwe opleiding.

  Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

  Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

  • Bevestig altijd je gegevens.
  • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten.

  Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

  Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

  Hoe werkt het?

  • Stap 1
  Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink

  • Stap 2
  We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen

  • Stap 3
  Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een online check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening

  • Stap 4
  Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies

  • Stap 5
  Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in

  • Stap 6
  Je start met je opleiding, van harte welkom!

  Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

  Regel je machtiging voor betalen collegegeld

  Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld uiterlijk voor 1 september.

  • Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
  • De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

  Meer informatie over het collegegeld vind je hier.