Lerarenopleidingen Tilburg (deeltijd en master)
Inschrijven en financiën
Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties. Daarnaast ontvang je na je aanmelding een Fontys e-mailadres. Check dit e-mailadres regelmatig op de to-do acties van de toelatingsprocedure van je opleiding.
naar studielinkHeb je nog vragen over jouw aanmelding via Studielink? Neem contact op met inschrijvingenflot@fontys.nl of via WhatsApp +31(0)6-41622446. We horen graag van je!
In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een tweede opleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.
naar collegegeldmeter studiejaar 2025-2026 naar collegegeldmeter studiejaar 2024-2025Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.
Hoe betaal je je collegegeld?
Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.
Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.
Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.
Betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld?
Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld. In een aantal situaties is sprake van 'instellingscollegegeld'. Zie hiervoor de 'Toelichting instellingscollegegeld"
Regeling collegegeld
Regeling collegegeld 2025-2026 Regeling collegegeld 2024-2025
Bewijs van betaald collegegeld
Wil jij een bewijs van betaald collegegeld opvragen? Stuur dan een e-mailt naar inschrijvingenflot@fontys.nl.
Regeling collegegeld
Tegemoetkomingen en subsidies voor (aankomende) leraren
Via deze link vind je de beschikbare tegemoetkomingen en subsidies bij de Lerarenopleidingen.
Mijn opleiding
Let op:
* Alle roostertijden kunnen binnen de genoemde tijden per periode variëren.
* Contactdagen en –tijden onder voorbehoud van wijzigingen. Aan deze dagen/tijden kunnen geen rechten worden ontleend.
Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.
Onderwijskalender 2024-2025
Vakanties en feestdagen
Als het goed is heb je tijdens je oriëntatie contact gezocht met de opleidingscoördinator (of intakedocent), om de mogelijkheden voor jouw persoonlijke studieroute te bespreken*. Hierbij zijn zaken aan bod gekomen als studieduur, studiebelasting, mogelijke vrijstellingen en de wijze waarop je het onderwijs wilt volgen. Bij de start van het studiejaar stel je samen met je studieloopbaanbegeleider (zie ook ‘begeleiding tijdens de studie’) een onderwijsovereenkomst op. Hierin staat wat je het komende jaar gaat doen en op welke wijze je de eenheden (van 5 ec’s of een veelvoud daarvan) van leeruitkomsten gaat aantonen.
* Indien je nog geen intakegesprek hebt gehad, verzoeken we je zo snel mogelijk contact op te nemen met de opleidingscoördinator van je opleiding.
Microsoft
- Processor: Intel Core i5 serie/AMD Ryzen 5 serie
- Geheugen: 8 GB RAM
- Harde schijf: 128 GB schijfruimte
- Netwerk: Wifi
- Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 768
- Muis: aanbevolen
- Camera: aanbevolen
- Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
- Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox
Mac
- Processor: Intel-processor/Apple Silicon processor
- Geheugen: 8 GB RAM
- Harde schijf: 128 GB schijfruimte
- Netwerk: Wifi
- Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 800
- Muis: aanbevolen
- Camera: aanbevolen
- Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
- Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox
Let op:
- Chromebook/Linux-gebaseerde systemen zijn niet geschikt, omdat diverse DLO onderdelen, waaronder Testvision en de lockdowntool, niet zullen werken.
- Windows 10/11 in S mode zijn niet geschikt, Windows 10/11 Home of Pro zijn wel geschikt.
Surfspot
Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.
naar surfspotOffice 365 (gratis!)
Je hebt als Fontysstudent of -cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.
Je krijgt toegaging tot de volgende onderdelen:
- Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway en OneDrive
- OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
- Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert. Inloggen doe je met de inloggegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt.
Ga naar portal.office.com*Let op: Laptop requirements zijn vastgesteld door Fontys, echter adviseren wij om bij FLOT een memory (geheugen) op je laptop te hebben van 8GB RAM.
Digitale services
Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.
meer info over inloggen meer info inloggegevens FontysaccountOpen je e-mail online via o365.fontys.nl/mail en log in met je Fontys account.
naar o365.fontys.nl/mailOf bekijk je mail op je telefoon. Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.
uitleg voor iOs (download) uitleg voor android (download)Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!
gebruik de handleidingContact met IT servicedesk
Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.
Openingstijden
werkdagen 8:00 - 17:00 uur
Fontys Helpt is een website waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en waar je praktische informatie vindt. Maar ook vind je daar mooie initiatieven die kunnen inspireren. Ook vind je er informatie als je iets extra's wilt doen naast je studie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bestuurlijk actief te worden door in de medezeggenschapsraad of in het bestuur van een studievereniging te gaan. Sla deze link vast op in je favorieten, als je eenmaal studeert gaat dit een waardevolle omgeving voor je zijn.
Ga naar Fontys HelptFontys Studentenkaart
De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:
- om te printen en te kopiëren
- om te parkeren op de campussen
Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.
Hoe te verkrijgen?
Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.
Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.
STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)
STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.
Parkeren
Om onze locaties goed bereikbaar te houden, bieden we parkeergelegenheid op onze
terreinen.
Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.
In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.
Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).
Lees meer over locatie Emmasingel.
Vragen over parkeren?
Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl
Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.
Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.
Afzender mail: no-reply@fontys.nl
Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation
Introductiepakket
Je wordt verwacht in de week van maandag 1 september 2025 voor de introductie en mogelijk aansluitend de eerste colleges (volgens het rooster). De masteropleidingen beginnen op woensdag 3 september 2025.
Hoe laat en waar je definitief wordt verwacht, kun je vanaf 18 augustus 2025 vinden op het rooster. De klascode per opleiding vind je op deze pagina onder het kopje 'Boekenlijst & Rooster'.
Mocht je online lessen volgen
Binnen Fontys werken we voor het online onderwijs met MS Teams. Als je met MS Teams aan de slag gaat moet je om te beginnen de applicatie downloaden.
Inloggegevens
Voor toegang tot de portal heb je inmiddels inloggegevens toegestuurd gekregen van de Studentenhelpdesk. Deze gegevens ontvang je binnen 24 uur na aanmelding via Studielink. Heb je geen inloggegevens ontvangen, stuur dan een mailtje naar inschrijvingenflot@fontys.nl.
Let op! wijzigingen onder voorbehoud (houd daarom deze pagina, de portal en je mailbox goed in de gaten).
Om te kunnen starten met de opleiding dien je vóór 1 september 2025 te voldoen aan alle inschrijfvoorwaarden. Om de status van je inschrijving te bekijken, bezoek regelmatig je account in Studielink. In verband met de verwerkingstijd dien je de ontbrekende gegevens/documenten uiterlijk 26 augustus 2025 aan te leveren bij Onderwijslogistiek FLOT.
Veelal worden diploma's van vooropleidingen automatisch geverifieerd door DUO. Is dat bij jou niet het geval, dan ontvangen we graag een gewaarmerkt kopie van diploma en cijferlijst vooropleiding. Een gewaarmerkt kopie wil zeggen een kopie conform het origineel met een waarmerkstempel en originele handtekening erop.
Als je al een gewaarmerkt kopie van diploma en cijferlijst vooropleiding hebt, dan kun je deze stukken per post sturen naar:
Fontys Lerarenopleiding Tilburg
T.a.v. Inschrijvingen
Antwoordnummer 454
5000 VB Tilburg (Een postzegel is niet nodig)
Een gewaarmerkt kopie kun je op afspraak ook laten waarmerken bij de balie van het servicepunt Onderwijslogistiek FLOT in ruimte D1.13 (Gebouw P1).
Tijdens de eerste lesweek vindt er een controle van de inschrijving plaats. Om deel te kunnen nemen aan de lessen, dien je tijdens de eerste twee weken van het studiejaar in het bezit te zijn van een ‘bewijs van inschrijving’; een inschrijfbewijs waarmee je aan kunt tonen dat je inschrijving compleet is. Een bewijs van inschrijving krijg je toegestuurd per e-mail nadat de inschrijving via Studielink is afgerond.
Boekenlijst
Jouw boekenlijst kun je vanaf nu vinden op Sharepoint Online. Je klikt op ‘Opleidingen’ (balk bovenaan, naast ‘Persoonlijk’) en dan selecteer je de gewenste opleiding. Onder het kopje ‘Opleidingsinfo’ zie je ‘Rubriek: Boekenlijst’ staan. Klik ‘Rubriek Boekenlijst’ open en selecteer de boekenlijst van jouw studiejaar. Je bent vrij om zelf te bepalen waar jij je boeken aanschaft. Zorg er wel voor dat je de editie aanschaft die in de boekenlijst wordt vermeld.
Excursie- en overige kosten
Naast collegegeld en de kosten voor boeken kan het zijn dat je tijdens je studie te maken krijgt met eventuele aanvullende kosten voor o.a. excursies, readers, laptop en stage (o.a. reiskosten en gemeentelijke documenten).
Indeling studiejaar
Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. Elke periode bestaat uit onderwijs-, tentamen- en hertentamen-/kantelweken. De eerste drie perioden van elk tien weken zijn ingedeeld met acht weken onderwijs, een tentamenweek (week 9) en een hertentamen-/kantelweek (week 10). De laatste periode (4) van twaalf weken heeft zeven onderwijsweken en drie tentamen-, hertentamen-/kantelweken en twee weken voor de afwikkeling van het studiejaar. In een hertentamen-/kantelweek kunnen toetsen en herkansingen worden afgenomen. Tevens kun je deze week gebruiken om de opdrachten van de voorafgaande periode af te ronden en je portfolio bij te werken. Deze indeling en andere belangrijke data staan in de jaaragenda voor studenten. Kijk op Sharepoint Online voor de jaaragenda.
Collegerooster
De perioden- en tentamenroosters worden voor de betreffende onderwijs- of tentamenperioden in Xedule gepubliceerd. Via Sharepoint Online kun je alle informatie over het rooster terugvinden en kun je het rooster raadplegen (klik op 'persoonlijk' en vervolgens 'Mijn rooster'). Selecteer 'rooster in Xedule' om in het roosterprogramma te komen.
Een overzicht van de klascodes leerjaar 1 bij de bachelor deeltijd- en masteropleidingen:
Ler. opl. 2e gr Aardrijkskunde - 07_AA-DT1
Ler. opl. 2e gr Alg. economie - 07_EC-DT1
Ler. opl. 2e gr Bedrijfseconomie - 07_EC-DT1
Ler. opl. 2e gr Biologie - 07_BI-DT1
Ler. opl. 2e gr Duits - 07_DU-DT1
Ler. opl. 2e gr Engels - 07_EN-DT1
Ler. opl. 2e gr Frans - 07_FR-DT1
Ler. opl. 2e gr Geschiedenis - 07_GE-DT1
Ler. opl. 2e gr GZW - 07_GZW-DT1
Ler. opl. 2e gr Levensbeschouwing - 07_LB-DT1
Ler. opl. 2e gr Maatschappijleer - 07_MA-DT1
Ler. opl. 2e gr Natuurkunde - 07_NASK-DT1
Ler. opl. 2e gr Nederlands - 07_NE-DT1
Ler. opl. 2e gr Omgangskunde - 07_OMG-DT1
Ler. opl. 2e gr Scheikunde - 07_NASK-DT1
Ler. opl. 2e gr Spaans - 07_SP-DT1
Ler. opl. 2e gr Science & Technology - 07_S&T-DT1
Ler. opl. 2e gr Wiskunde - 07_WI-DT1
Master Leraar Aardrijkskunde - 07_AA-MAS1
Master Leraar Alg. economie - 07_AE-MAS1
Master Leraar Bedrijfseconomie - 07_BE-MAS1
Master Leraar Biologie - 07_BI-MAS1
Master Leraar Duits - 07_DU-MAS1
Master Leraar Engels - 07_EN-MAS1
Master Leraar Frans - 07_FR-MAS1
Master Leraar Geschiedenis - 07_GE-MAS1
Master Leraar Maatschappijleer - 07_MA-MAS1
Master Leraar Natuurkunde - 07_NA-MAS1
Master Leraar Nederlands - 07_NE--MAS1
Master Leraar Scheikunde - 07_SK--MAS1
Master Toetsdeskundige - 07_TD-MAS1
Master Leraar Wiskunde - 07_WI-MAS1
Collegerooster master Toetsdeskundige
Het complete rooster van de masteropleiding Toetsdeskundige van studiejaar 2025-2026 ontvang je via de opleiding
Indeling studiejaar master Toetsdeskundige
Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. In elke periode staat een thema centraal. De lokalen worden gedurende het jaar doorgegeven.
Voor deeltijdstudenten wordt het APV-onderwijs FLOT-breed aangeboden. Elke APV-module wordt twee keer per jaar aangeboden. Als een module wordt aangeboden wordt deze op drie verschillende momenten verzorgd (maandagavond, dinsdagavond en donderdagochtend). In onderstaand schema is af te lezen in welke periode welke APV-module wordt aangeboden. Enkele APV-modules veronderstellen bepaalde voorkennis of het hebben van een leerwerkplek. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je studieplanning.
Let erop dat je je via Progress intekent voor het dagdeel waarop je het APV-onderwijs wilt gaan volgen.
Teken je alleen in voor het APV-onderwijs dat je echt kunt bijwonen. Vermijd het intekenen voor meerdere modules als je niet zeker weet of je ze allemaal kunt bijwonen.
Na het inschrijven ontvang je in de week voorafgaand aan de start van de periode van het bedrijfsbureau een e-mail met wie je docent is. De APV-modules staan in het rooster bij de groep 07_APV-DT.
Mocht je alleen de Canvasomgeving willen raadplegen, omdat je het aanbod al gevolgd hebt, dan hoef je jezelf niet in te tekenen. De Canvaspagina's zijn voor alle deeltijdstudenten in te zien.
Mocht je alleen gebruik maken van de toetsing, teken je dan alleen in voor de toetsing en niet voor het onderwijs. Zo kunnen we de onderwijsgroepen veel beter samenstellen.
Het FLOT-brede APV-aanbod geldt niet voor studenten van omgangskunde en S&T vanwege een andere invulling aan de inhoud van het APV-onderwijs.
Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij de APV-docent. Het bedrijfsbureau is het aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot het inschrijven en het samenstellen van de groepen. (studentzakenflot@fontys.nl).
* Er zijn vijf modules binnen de APV-leerlijn die over verschillende fasen van de opleiding zijn verdeeld.
** Module Klassenmanagement wordt vanaf dit studiejaar in leerjaar 1 aangeboden. Studenten die deze module nog niet gevolgd hebben kunnen de module ook in leerjaar 2 volgen.
Inschrijven op onderwijs en toetsing (alleen voor deeltijd studenten van de bacheloropleidingen)
Alle deeltijdstudenten van de bacheloropleidingen van Fontys Lerarenopleiding Tilburg moeten zich digitaal inschrijven voor onderwijs en toetsen (vooralsnog geldt dit niet voor zij-instromers en contractanten). Het inschrijven is gebonden aan vaste termijnen. Zonder inschrijving is deelname aan toetsing niet mogelijk. Voor meer informatie, ga naar Sharepoint Online. De handleiding en het overzicht met de deadlines vind je onder de knop Informatie Digitaal inschrijven. Heb je vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via studentzakenflot@fontys.nl of met je studiecoach.
Let op: inschrijven is pas mogelijk vanaf het moment dat je inschrijving volledig rond is en je een werkend Fontys-account hebt.
Begeleiding tijdens de studie
Gedurende de gehele opleiding is er begeleiding beschikbaar. Over de begeleiding worden individuele afspraken gemaakt. Met deze begeleider bespreek je ook regelmatig je studieresultaten. De begeleider is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen en eventuele problemen rondom je studie.
Onderwijsovereenkomst bachelor deeltijd
Als het goed is heb je tijdens je oriëntatie contact gezocht met de opleidingscoördinator (of intakedocent), om de mogelijkheden voor jouw persoonlijke studieroute te bespreken*. Hierbij zijn zaken aan bod gekomen als studieduur, studiebelasting, mogelijke vrijstellingen en de wijze waarop je het onderwijs wilt volgen. Bij de start van het studiejaar stel je samen met je studiecoach (zie ook ‘begeleiding tijdens de studie’) een onderwijsovereenkomst op. Hierin staat wat je het komende jaar gaat doen en op welke wijze je de eenheden (van 5 ec’s of een veelvoud daarvan) van leeruitkomsten gaat aantonen.
* Indien je nog geen intakegesprek hebt gehad, verzoeken we je zo snel mogelijk contact op te nemen met de deeltijd opleidingscoördinator van je opleiding.
Onderwijsovereenkomst master
Voordat je start met jouw deeltijd masterstudie, dien je een afspraak te maken met de intakedocent of opleidingscoördinator voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt een studie- en vrijstellingenoverzicht opgemaakt. In dit overzicht staat jouw individuele studieprogramma.
* Indien je nog geen intakegesprek hebt gehad, verzoeken we je zo snel mogelijk contact op te nemen met de master opleidingscoördinator van je opleiding.
Aanvragen bijzondere voorzieningen
Kom jij in aanmerking voor bijzondere voorzieningen en wil jij meer informatie over studeren met een beperking en over het aanvragen van bijv. extra tijd bij tentamens. Ga naar de regelingen m.b.t. bijzondere voorzieningen.
OER (Onderwijs- en Examenregeling)
Als student val je onder de regeling die beschreven staat in de huidige Onderwijs- en Examenregeling (OER) die op de portal terug te vinden is vanaf het aanvang van het studiejaar. In de regeling vind je informatie over toelatingseisen, de verdeling van studiepunten, studiebegeleiding, studieadvies, studeren met een handicap, de examencommissie en nog veel meer. De bijlagen van de OER (studieprogramma's) vind je bij de rubriek 'programma overzichten' op de opleidingspagina's.
Heb je vragen over stage? Neem contact op met stagezakenflot@fontys.nl.
Februari instroom
Intakegesprek
Omdat je aansluit bij een bestaande groep vraagt het oppakken van de onderwijsactiviteiten iets van jouw voorkennis en ervaring. Een hbo-vooropleiding en ervaring in het onderwijs maken dat gemakkelijker. Neem contact op met de deeltijd- of intakecoördinator om te bespreken of instomen in februari voor jou een goede optie is.
Wat moet ik verder doen om mijn inschrijving in orde te maken?
Als je een verzoek tot inschrijving via Studielink hebt gedaan, ben je nog niet meteen ingeschreven. Je moet eerst nog aan een aantal voorwaarden voldoen.
Het diploma van je vooropleiding en je persoonsgegevens worden automatisch gecontroleerd. Kunnen we die controle niet uitvoeren, dan nemen we contact met je op per e-mail. Je dient de inschrijving en de betaling van het collegegeld vóór 1 februari 2025 hebben geregeld. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op www.fontys.nl/collegegeld.
Let op: voordat jij jezelf aanmeld voor de 21+ toets, plan een afspraak in met de opleidingscoördinator om er zeker van te zijn dat het mogelijk is om in
februari te starten met de opleiding.
Heb je een havo- of vwo diploma, maar voldoe je niet aan de andere vooropleidingseisen? Dan heb je bij Fontys een extra kans om toegelaten te worden door het maken van een of meerdere toelatingstoetsen. Bij het succesvol behalen van de toets krijg je een certificaat waarmee je alsnog toelaatbaar bent voor de opleiding naar jouw keuze. Kijk voor de toelatingseisen op de betreffende opleidingspagina.
Meer informatie over het compleet maken van je inschrijving vind je op de pagina aanmelden en inschrijven. Neem bij vragen gerust contact met ons op.
Eerste lesdag: in de week van 10 februari 2025
In de week van 10 februari 2025 vindt de eerste lesdag plaats. Nadat je bent ingeschreven dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de opleiding. Hiervoor kun je terecht bij de opleidingscoördinator van jouw opleiding. De opleiding voorziet je van een boekenlijst, verwijzing naar de groepscode om het rooster in te kunnen zien op Sharepoint Online en alle overige informatie die je nodig hebt om het studiejaar goed in te kunnen stromen.
Studentbegeleiding
Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Als student word je in jouw eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach binnen je opleiding. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en begeleiding.
Er is meer
Soms zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij faalangst, een moeilijke thuissituatie of het overlijden van een dierbare. Op Fontys Helpt vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor jou!
Ga naar Fontys HelptEen functionele beperking in welke vorm dan ook, kan er voor zorgen dat studeren je veel energie kost en dat je meer tijd nodig hebt dan iemand zonder beperking. Of dat nu van fysieke of psychische aard is. Bij Fontys kijken we naar jouw mogelijkheden en begeleiden we jou wanneer je om wat voor reden dan ook beperkt wordt in je functioneren. Maak voorafgaand aan de opleiding een afspraak met één van de studentdecanen.
Voorbeelden van functiebeperkingen:
* Dyslexie
* Autisme
* ADHD/ADD
* Psychische klachten
* Chronische ziekte
Voorbeelden van voorzieningen en regelingen bij Fontys:
* Extra studiebegeleiding
* Extra tijd bij tentamens
* Online tool Kurzweil bij samenvatten, lezen en schrijven
* Vergroot lettertype
* Aangepast studierooster
* Aangepaste toetsvorm
* Extra jaar studiefinanciering van DUO
* Financiële regeling Fontys bij studievertraging (FOS-regeling)
* Huisvesting & toegankelijkheid
Niet over maar mèt studenten
Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl en samen kunnen wij het verschil maken.
Meedenken
Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.
Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.
Veelgestelde vragen
Heb je vragen over bijvoorbeeld stagelopen, je vooropleiding en het collegegeld? Of heb je een andere vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.
naar veelgestelde vragenCampus faciliteiten
Er is catering op de campus, zowel wel in de kantine van P1 als bij diverse foodtrucks op het buitenterrein. Ook zijn er warme dranken beschikbaar in de koffiemachines, en kun je gebruik maken van de automaten voor fris en snacks.
In de kantine kan je terrecht voor zowel de lunch, een avondmaaltijd of andere lekkernijen. De reguliere openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 10.00-19.00 uur en vrijdag van 10.00-14.00 uur (tijden onder voorbehoud).
Tijdens de tentamenweken en in de weken dat er geen onderwijsaanbod is, wijken de openingstijden af. De aangepaste tijden worden aangegeven bij de kassa's en op de borden in de hal.
Om (open) content 24/7 en plaats onafhankelijk aan te bieden heeft Fontys een zogenoemde ‘digital first-collectie’. Kijk voor meer informatie op:: fontys.nl/mediatheek.
Kom je met de auto? Dan kun je gemakkelijk parkeren op de volgende locaties:
Parkeerplaats Fontys (gratis). Let op: registreer je kenteken of gebruik je Fontyspas.
Parkeergarage Stappegoor, klik hier voor openingstijden en het tarief.
Parkeerplaats Stappegoor (kort betaald parkeren tegen lokaal parkeertarief).
Locatie
Prof. Goossenslaan 1, Tilburg