Hélène van Meeteren

Sfeerafbeelding Fontys

In 2018 ben ik afgestudeerd als grafisch ruimtelijk ontwerper aan de kunstacademie in Den Bosch. Tijdens mijn opleiding heb ik altijd het idee gehad dat ik naast ontwerper ook graag docent zou willen zijn. Toen bleek dat ik na het behalen van mijn bachelordiploma op de academie mijn docentenbevoegdheid verkort kon halen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld!

Het waren twee pittige maar hele leuke jaren. Hoewel de combinatie baan, stage en ’s avonds colleges volgen pittig was, heb ik absoluut geen spijt gehad van mijn keuze. De afgelopen jaren hebben mij zoveel geleerd en verrijkt als maker en natuurlijk als docent. Eindelijk kan ik mijn twee passies, die van het ontwerpen en het lesgeven, combineren.

Ik kijk ernaar uit om mijn beeldende praktijk te mogen combineren met het docentschap. In mijn afstuderen heb ik onderzocht hoe ik kunsteducatie relevant kan maken voor een multiculturele mavo-2 klas. Ik kijk ernaar uit om alles wat ik geleerd heb tijdens het onderzoek te gaan toepassen in de praktijk.