Lisanne Streukens

Sfeerafbeelding Fontys
fotograaf: Fred Smink Photography

Na zes jaar gaat Lisanne Streukens (artiestennaam Lies) het oude vertrouwde Fontys (als student) verlaten. Inmiddels is ze uitgegroeid tot zangeres, actrice, songwriter, theatermaakster en docent.

Ze leeft en werkt het liefst in alle uithoeken van haar passie en neemt haar filosofische gedachtes graag mee het theater in. In haar eigen geschreven repertoire en voorstellingen komen haar diverse kwaliteiten tot hun recht en neemt ze je mee langs verschillende actuele onderwerpen door middel van soundscapes; Letterlijk vertaald ‘een landschap van geluid’.

Momenteel speelt ze regelmatig als cover van Mevrouw Tijd in de musical Caro, treedt ze op met haar eigen repertoire en werkt ze vanuit haar lespraktijk Les bij Lies met amateurs en professionals. Zo werd ze afgelopen jaren ook een aantal keer ingehuurd als gastdocent bij FHK.

In maart '21 lanceerde ze haar eerste single 'Honger' op alle muzikale platformen, waarna ze te horen en zien was op verschillende radiozenders en online platformen.Iets wat ze na haar studie verder hoopt uit te breiden.

Na haar bachelor Muziektheater te hebben afgerond in 2020 stroomde zij door naar de Master of Music onder het profiel Creator Performer om haar makerskant nog verder te ontwikkelen en onderzoek te doen naar soundscaping in het theater.

Ze zal afstuderen met grotendeels nieuw repertoire en ze hoopt dit natuurlijk daarna aan een groter publiek te kunnen laten zien en horen.

Ze is ontzettend dankbaar voor alle docenten die haar zowel in haar bachelor als master hebben begeleid en hebben gevormd tot de veelzijdige artiest die ze nu is. Met een enorm gevulde rugzak stort ze zich vol enthousiasme op het werkveld.