Hulp op afstand door Fontys OSO ICT

Mogelijk is het je al eens overkomen; je hebt problemen met je laptop of pc die je voor het werk gebruikt. Inmiddels weet je waarschijnlijk dat je hiermee bij de ICT afdeling van OSO terecht kunt, die je kunt bereiken via 08850 72292 of osohelpdeskict@fontys.nl. Een bezoekje aan de ICT afdeling in Tilburg is niet altijd even gemakkelijk, vanwege de afstand of mogelijke andere redenen.

Inmiddels heeft de ICT afdeling van OSO ruime ervaring opgedaan met Teamviewer, waar ook jij wellicht inmiddels van hebt kunnen profiteren. Voor diegene die nog niet bekend zijn, met Teamviewer, kunnen we eenvoudig de controle over je pc overnemen. Zo kunnen we sneller problemen constateren en deze waar mogelijk oplossen.

Wij (en hopelijk ook jullie) zijn hierover zo enthousiast, dat we onze dienstverlening hierin tot een nog hoger niveau willen brengen. Op deze website kunt u de aangepaste versie van Teamviewer Quick Support downloaden t.b.v. gerichte ondersteuning voor OSO docenten en studenten.

Teamviewer Quick Support voor mobiel

Daarnaast is Teamviewer tegenwoordig ook beschikbaar mobiele apparaten zoals telefoons met Android of mobiele devices van Apple, draaiend op iOS. Voor ook deze platformen is een zgn Quick Support app van Teamviewer die ons in staat stelt om de controle van je toestel even over te nemen om je te helpen met een probleem. Om support op mobiel te verlenen, scan je hieronder de QR-code die op jou van toepassing is (Android of iOS) met de camera in het toestel waarop je hulp wil. Deze QR-code stuurt je naar de juiste app in jouw App winkel op je toestel. Alternatief klik je op die QR afbeelding vanuit de browser van je mobiel.
Installeer deze app en start die op na de installatie.

LET OP: Op Android wordt je vervolgens nog gevraagd een Add-On te downloaden! Dit is correct en haalt fabrikant-specifieke settings op (zo zal je met bv een Samsung dus de Samsung Add-On worden voorgeschoteld). Als de Add-On is geinstalleerd, keer dan terug met de back button naar je Quick Support scherm van Team viewer.

Android Quick support:

Sfeerafbeelding Fontys

Apple iOS Quick support:

Sfeerafbeelding Fontys