Ben je op zoek naar een workshop om snel je vakkennis op te frissen? Of wil je weten hoe we jouw toekomstige collega's tegenwoordig opleiden, coachen of toetsen?
Kom naar Fontys Paramedisch voor een kennissnack! Workshops speciaal voor jou als professional. Kies op de menukaart een workshop naar keuze uit.
Op verschillende momenten in het jaar bieden we de workshops aan. Je zult zien: die kennissnacks smaken naar meer!
Mis je iets in ons aanbod? Stuur een mailtje aan fontysprohealth-events@fontys.nl en we gaan kijken of we jouw wens ook op de kaart kunnen zetten.
Programma
De kennissnacks voor professionals hebben een herkenbare opbouw:
18.30 uur: Ontvangst & snack
19.00 uur: Workshop (Je kunt per avond één workshop volgen)Introductie van het thema, ervaringsoefening(en), discussie aan de hand van stellingen en handvatten om morgen al mee aan de slag te gaan
21.00 uur: Napraten & netwerken
Accreditatie
Voor de kennissnacks zijn de volgende accreditaties toegekend:
Beroepsgroep
Categorie
Punten
ADAP
Logopedisten - Scholing
2
ADAP
MBB'ers - Scholing
2
ADAP
Podotherapeuten - Scholing
2
Orthopedische Technologen (NBOT)
NBOT - Scholing
2
Kwaliteitshuis Fysiotherapie
Fysiotherapeuten - Scholing
2
Voor wie
Professionals in de (paramedische) zorg, stagebegeleiders, opdrachtgevers van praktijkgericht onderzoek
Kosten
€ 10 per avond (inclusief snack en geaccrediteerde workshop). Na aanmelding en betaling is het inschrijfgeld niet meer restitueerbaar.
Duur workshop
Twee uur
Maximum aantal deelnemers
Per workshop: 15 personen
Locatie
Fontysgebouw TF, Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven
Parkeren
Gratis parkeren rondom het Fontysgebouw. Meer (betaalde) parkeerruimte vind je bij het naastgelegen Màxima Medisch Centrum.
Over de workshop
“Ik vroeg mijn collega of hij wel eens fouten maakt. Uiteraard, was zijn overtuigende antwoord, wie niet? Is dat erg? Nee hoor, daar leer je alleen maar van. Dit waren de antwoorden waar ik op hoopte.“
Van fouten leer je. Om studenten ruimte te geven om fouten te maken en ervan te leren, kijken we binnen Fontys Paramedische Hogeschool anders naar toetsing. Toetsen zijn geen afrekeninstrumenten, maar instrumenten om inzicht te krijgen in een leerproces. Hoe werkt dit dan? Tijdens deze kennissnack ga je met onderwijs- en toetsdeskundige Debby Weerlink en docent en toetsdeskundige Lianne van Dijk in gesprek over het doel van toetsen en ervaren we samen hoe we anders naar toetsing kunnen kijken.
Over deze workshop
Positieve Gezondheid: een bredere kijk op gezondheid. Een benadering die bijdraagt aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Expert en ambassadeur Esther Bloemen neemt je mee in deze kennismakingsworkshop in werken met positieve gezondheid. Ze deelt de achtergronden van Positieve Gezondheid en vertelt over de toepassing van het gedachtengoed in verschillende domeinen. Ga de volgende dag in je werk al aan de slag met deze methodiek!
We leven steeds langer en gezonder en worden steeds ouder. Het is misschien wel een van de grootste successen van de 21ste eeuw. Hoe denk jij als (toekomstig) zorgprofessional eigenlijk over het proces van ouder worden en over ouderen? Door welke bril kijk jij hier naar? Dat kan van invloed zijn op de kwaliteit van de zorg die je levert en daarmee op de kwaliteit van leven voor ouderen.
Neem deel aan deze kennissnack en ervaar hoe stereotiep jouw blik is?
Deze vakinhoudelijke workshop laat je kennismaken met de nieuwe technologische ontwikkelingen die op dit moment al een plek hebben in onze opleidingen waar we ze kritisch onder de loep nemen. Denk hierbij aan meetinstrumenten voor het objectief kwantificeren van mechanische belasting van de voet bij mensen met kwetsbare voeten, met 3D-print technologie (3D scan) een hulpmiddel te creëren en via een 3D-geprint schoensupplement naar de evaluatie van het eindresultaat middels drukmetingen.
Wil je kennismaken met deze technologie of zien hoe we hiermee aan de slag zijn in onze opleidingen. Kom dan even snacken!
Fontys Paramedisch leidt toekomstbestendige zorgprofessionals op. In het onderwijsprogramma is daarom meer aandacht voor het kritisch kunnen denken van studenten die zowel tijdens als na de opleiding zijn persoonlijke ontwikkeling kan sturen. De student moet daarom zelfregulerend willen én kunnen leren. Hoe werkt dat? En wat betekent dat voor mij als bijvoorbeeld stagebegeleider? In deze workshop gaat docent Erik van Santvoort in op de belangrijkste elementen van het concept ‘de lerende aan het stuur’ en zal je uitdagen je eigen leerstijl te ontdekken.
Studiedruk is van alle tijden. De druk lijkt echter de laatste jaren toe te nemen. Wat kun je daar zelf aan doen als student en welke invloed heb je daarop als docent of als begeleider in het werkveld. Aan de hand van twee modellen worden factoren die studiegeluk bepalen besproken. En krijg je inzicht in de wijze hoe je persoonlijk leiderschap bij de student kunt optimaliseren. Deze praktische aanpak helpt om de student grip te laten krijgen op zijn eigen studie(geluk).
“Wie een ezel naar voren wil laten bewegen, trekt hem aan de staart.“ Heb jij soms ook moeite om een cliënt in beweging te krijgen? Herken jij opmerkingen als: “Nee het is mij niet gelukt te oefenen, want…...…..” of “Het ligt niet aan mij, maar aan………..”? Probeer dan eens het tegenovergestelde te doen. In verbinding, met humor en provocatie. Hoe dat in de praktijk werkt? Docent Tim van der Stam vertelt en leert jou er meer over in de workshop 'Provocatief coachen'. In deze workshop krijg je handvatten om direct jouw eigen 'problemen' onder de loep te nemen.
Benieuwd naar al onze health events?
Symposium Technologische en Sociale Innovaties in de Zorg en Afscheidsrede prof. dr. Eveline Wouters
event type
Symposium
Op 10 januari 2025 organiseert Fontys Paramedisch ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Eveline Wouters het symposium 'Technologische en sociale innovaties in de zorg'. Het ochtendprogramma richt zich op de diverse ontwikkelingen in de gezondheidszorg. In de middag staat het symposium in het teken van het afscheid van Eveline, lector Fontys Paramedisch en hoogleraar bij Tranzo, Tilburg University. Met haar werk heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan onderzoek naar innovaties op het snijvlak van technologie en zorg.