Sprint naar content
Foto van persoon

Docent-onderzoeker

E.J. (Esther) Bloemen-van Gurp

Dr. Esther Bloemen-van Gurp is opgeleid MBB’er, gezondheidswetenschapper en gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht. Tijdens haar promotie ontving ze een internationale Jack Fowler Award, een award voor buitengewoon onderzoek in het veld van radiotherapie-oncologie.

Esther is als senior docent-onderzoeker verbonden aan Fontys Paramedische Hogeschool (FPH) en richt zich op het bevorderen van brede gezondheidsconcepten, meer specifiek Positieve Gezondheid. Esther is gecertificeerd trainer Positieve Gezondheid en draagt actief bij aan de beweging Limburg Positief Gezond. Ze participeert in onderzoek rondom Positieve Gezondheid, mede vanuit het landelijk onderzoeksconsortium. Verder is Esther actief op het gebied van ontwikkeling van scholing en het ondersteunen van organisaties vanuit het werken met brede gezondheidsconcepten.

Naast haar werk voor Fontys werkt Esther als hoofddocent en projectleider bij het Expertisecentrum voor Innovatie in de Zorg en Technologie (EIZT), onderdeel van Hogeschool Zuyd, en is ze werkzaam voor het lectoraat Wijkgerichte Zorg binnen Hogeschool Zuyd. Daarnaast is Esther bestuurder bij HL7 Nederland, een stichting die standaarden coördineert voor data-uitwisseling in de zorg.


Contact

Foto van persoon

E.J. (Esther) Bloemen-van Gurp

Docent-onderzoeker