Ben je op zoek naar een workshop om snel je vakkennis op te frissen? Of wil je weten hoe we jouw toekomstige collega's tegenwoordig opleiden, coachen of toetsen? Kom naar Fontys Paramedisch voor een kennissnack! Workshops speciaal voor jou als professional. Kies op de menukaart een workshop naar keuze uit. Op verschillende momenten in het jaar bieden we de workshops aan. Je zult zien: die kennissnacks smaken naar meer!

Mis je iets in ons aanbod? Stuur een mailtje aan fontysprohealth-events@fontys.nl en we gaan kijken of we jouw wens ook op de kaart kunnen zetten.

Programma

De kennissnacks voor professionals hebben een herkenbare opbouw:

 • 18.30 uur: Ontvangst & snack
 • 19.00 uur: Workshop (Je kunt per avond één workshop volgen)Introductie van het thema, ervaringsoefening(en), discussie aan de hand van stellingen en handvatten om morgen al mee aan de slag te gaan
 • 21.00 uur: Napraten & netwerken
  Accreditatie

  Voor de kennissnacks zijn de volgende accreditaties toegekend:

  Beroepsgroep CategoriePunten
  ADAPLogopedisten - Scholing2
  ADAPMBB'ers - Scholing2
  ADAPPodotherapeuten - Scholing2
  Orthopedische Technologen (NBOT)NBOT - Scholing2
  Kwaliteitshuis FysiotherapieFysiotherapeuten - Scholing2

   Voor wie

   Professionals in de (paramedische) zorg, stagebegeleiders, opdrachtgevers van praktijkgericht onderzoek

   Kosten

   € 10 per avond (inclusief snack en geaccrediteerde workshop). Na aanmelding en betaling is het inschrijfgeld niet meer restitueerbaar.

   Duur workshop

   Twee uur

   Maximum aantal deelnemers

   Per workshop: 15 personen

   Locatie

   Fontysgebouw TF, Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven

   Parkeren

   Gratis parkeren rondom het Fontysgebouw. Meer (betaalde) parkeerruimte vind je bij het naastgelegen Màxima Medisch Centrum.

   Over de workshop

   “Ik vroeg mijn collega of hij wel eens fouten maakt. Uiteraard, was zijn overtuigende antwoord, wie niet? Is dat erg? Nee hoor, daar leer je alleen maar van. Dit waren de antwoorden waar ik op hoopte.“

   Van fouten leer je. Om studenten ruimte te geven om fouten te maken en ervan te leren, kijken we binnen Fontys Paramedische Hogeschool anders naar toetsing. Toetsen zijn geen afrekeninstrumenten, maar instrumenten om inzicht te krijgen in een leerproces. Hoe werkt dit dan? Tijdens deze kennissnack ga je met onderwijs- en toetsdeskundige Debby Weerlink en docent en toetsdeskundige Lianne van Dijk in gesprek over het doel van toetsen en ervaren we samen hoe we anders naar toetsing kunnen kijken.

   Over deze workshop

   Positieve Gezondheid: een bredere kijk op gezondheid. Een benadering die bijdraagt aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Expert en ambassadeur Esther Bloemen neemt je mee in deze kennismakingsworkshop in werken met positieve gezondheid. Ze deelt de achtergronden van Positieve Gezondheid en vertelt over de toepassing van het gedachtengoed in verschillende domeinen. Ga de volgende dag in je werk al aan de slag met deze methodiek!

   “Wie een ezel naar voren wil laten bewegen, trekt hem aan de staart.“

   Heb jij soms moeite om een cliënt in beweging te krijgen? Herken jij opmerkingen als: “Het is niet gelukt te oefenen, want...” of “Het ligt niet aan mij, maar aan...”? Probeer dan eens het tegenovergestelde te doen. In verbinding, met humor en provocatie. Hoe dat in de praktijk werkt? Schrijf je in voor deze workshop en docent Tim van der Stam vertelt je er van alles over.

   Na het volgen van de workshop heb je algemene kennis van het begrip provocatief coachen en ken je de verschillen met andere vormen van coachen. Je hebt kennis van de basiselementen en uitgangspunten van provocatief coachen en je krijgt tools en handvatten voor begeleidingsvormen die de cliënt uitdagen en in beweging brengen.

   Studiedruk is van alle tijden. De druk lijkt echter de laatste jaren toe te nemen. Wat kun je daar zelf aan doen als student en welke invloed heb je daarop als docent of als begeleider in het werkveld. Aan de hand van twee modellen worden factoren die studiegeluk bepalen besproken. En krijg je inzicht in de wijze hoe je persoonlijk leiderschap bij de student kunt optimaliseren. Deze praktische aanpak helpt om de student grip te laten krijgen op zijn eigen studie(geluk).

   Het Fontys Centre of Health and Movement (FCHM) is een kleinschalig paramedisch behandelcentrum waarin docenten, studenten en artsen met echte cliënten werken. Eén van de innovatieve apparaten die wordt ingezet in het FCHM, is de Biodex. Dit systeem kan heel nauwkeurig de spierkracht van bijna alle gewrichten meten. Leer en ontdek alles over de BioDex tijdens deze workshop.

   Info volgt later!

   Content
   Placeholder for Fontys video
   Er worden werkvormen gebruikt die je aan het denken zetten. Het is geen saai luisterverhaal. Je krijgt stof tot nadenken."
   Bekijk de terugblik van de kennissnacks op 17 februari 2022
   Benieuwd naar al onze health events?

   Masterclass Healthy Ageing - De kracht van groen

   event type
   Symposium
   locatie
   Eindhoven

   H𝐨𝐞 𝐜𝐫𝐞ë𝐫𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐧𝐞 𝐥𝐞𝐞𝐟- 𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐨𝐦𝐠𝐞𝐯𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧? Antwoorden op deze vraag onderzoeken we in de masterclass ‘De kracht van groen’. Twee sprekers nemen ons mee in de praktijk van en het onderzoek naar groene en gezonde leef- en werkomgevingen.

   -