Sprint naar content

Masterclass

Tijdens de Fontys Masterclasses bespreken presentator Marcel van Herpen, studenten van verschillende opleidingen en andere geïnteresseerden belangrijke maatschappelijke thema’s met een inspirerende gast. De masterclasses worden opgenomen en uitgezonden door Omroep Brabant. Deze Masterclasses zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Masterclass (drugs)criminaliteit en ondermijning

De tweede editie van Fontys Masterclass ging over (drugs)criminaliteit en ondermijning in Brabant. Presentator Marcel van Herpen en studenten van de verschillende Fontys opleidingen spraken daarover met de hoogste baas van de politie in Brabant, hoofdcommissaris Wilbert Paulissen.

Deze Masterclass vond plaats op 8 juni 2022.

Sfeerafbeelding Fontys

Topmodel Loiza Lamers

Masterclass met Loiza Lamers

In de allereerste Fontys Masterclass, over diversiteit en inclusiviteit, ging Marcel van Herpen in gesprek met Loiza Lamers over haar carrière, de uitdagingen waar ze als transgender persoon mee te maken heeft en wat we daar als samenleving van zouden kunnen en moeten leren. Het verhaal van Loiza Lamers verscheen onlangs als boek 'Loiza', en in een documentaire op Videoland, 'altijd al Loiza'. Daarin vertelt ze openhartig over de weg die ze heeft afgelegd, nadat ze haar ouders op haar zesde levensjaar vertelde dat het lichaam waarin ze was geboren niet bij haar paste.


Van Denk Groter Debat naar Masterclass

De Masterclass is de opvolger van de reeks Denk Groter Debatten. Het verschil met de debatten is dat met de Masterclasses dieper wordt ingegaan op actuele thema’s die in de maatschappij spelen.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.