Fontys Topsportbeleid en -regeling

Fontys is trots op haar topsporters en talenten op het gebied van sport.

In de Fontys Focus Student 2020 benoemt Fontys dan ook dat ze studenten faciliteert in het ontwikkelen van hun talenten.

Om de topsporters en talenten op het gebied van sport te ondersteunen in het ontwikkelen van hun (sport)talent naast hun studie, heeft Fontys een Topsportbeleid en een Topsportregeling opgesteld.

Wat houden het Fontys Topsportbeleid en de Fontys topsportregeling in?

De topsportregeling faciliteert topsporters en talenten op het gebied van sport wel bij de organisatie van hun studie, maar niet bij de inhoud ervan. Een topsporter krijgt hetzelfde diploma als een niet-topsporter. Qua inhoud worden aan een topsporter dus dezelfde eisen gesteld als aan een niet-topsporter. Wel helpen de faciliteiten uit de topsportregeling de topsporters om topsport en studie met elkaar te combineren.

De uitgangspunten van het Fontys topsportbeleid en de topsportregeling zijn voor alle opleidingen gelijk. Per opleiding kan het wel verschillen hoe de faciliteiten uit de topsportregeling worden toegepast.

De Fontys topsportregeling is van toepassing op alle voltijd bachelors, masters en associate degrees van Fontys.

Tip: gebruik het Stappenplan Topsport & Studiekeuze bij Fontys om erachter te komen hoe de faciliteiten van de topsportregeling worden toegepast binnen de opleiding van jouw keuze.