Foto van persoon

Docent-onderzoeker

B.L. (Bartosz) Paszkowski

Bartosz Paszkowski startte zijn studie elektronica en telecommunicatie aan de Bialystok University of Technology. Vervolgens stapte hij over naar de KU Leuven, waar hij zijn master haalde in Computer Wetenschappen. Door zijn brede inzetbaarheid bouwde hij diverse ervaringen op in het bedrijfsleven, waarna hij de overstap maakte naar Fontys Hogeschool ICT als docent-onderzoeker. Vanuit deze rol lost hij de vraagstukken rondom AI en software engineering op.

Als architect werkt Bartosz aan diverse onderzoeken mee waar AI en machine learning componenten in verwerkt zijn. Hij zoekt graag naar de samenhang en brengt daarin multidisciplinaire inzichten samen met oog op het integrale plaatje. Een goed voorbeeld van zijn werk is VIBE-project waar de meerdere bedrijven en kennisinstellingen samen aan een virtuele avatar voor de ziekenhuizen te werk gaan. Bartosz zet daarvoor een software architectuur op en integreert de nieuwe technologieën tot een oplossing. Hij houdt zich ook bezig met het coachen en mentoren van studenten die de onderzoeksprojecten mede uitvoeren.

Bartosz is ook projectleider van het ambitiethema Strengths Based Development binnen Fontys Hogeschool ICT. Een belangrijk thema die de ambities van onze collega’s helpt te ontwikkelen en inzetten voor een sterkere toekomst van onze organisatie. Vanuit zijn rol binnen dit themateam, werkt hij mee aan het realiseren van veranderingen in de organisatie.


Contact

Foto van persoon

B.L. (Bartosz) Paszkowski

Docent-onderzoeker