Onderwijskundig beleidsmedewerker

H.E.M. (Hanneke) de Laat

Hanneke de Laat werkt als onderwijskundig beleidsmedewerker bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT). Tevens is zij lid van de Kenniskring van lectoraat Wendbare onderwijsprofessionals.

Lectoraat Wendbare onderwijsprofessionals

In Nederland zijn er steeds meer scholen voor voortgezet onderwijs die ‘eigentijds’ onderwijs aanbieden waarin aandacht is voor doelen als zelfsturing, creativiteit, probleem oplossen, samenwerken en waar het onderwijs vaak leerlinggestuurd is. Binnen het lectoraat Wendbare Onderwijsprofessionals staat de vraag centraal wat deze ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs betekenen voor de rollen en taken voor leraren én wat dat betekent voor de lerarenopleidingen.


Onderzoeksprojecten


-
Onderzoeken binnen lectoraat Wendbare onderwijsprofessionalsQuinta Kools m.m.v. Hanneke de Laat,
Gerdine Velthoven, Annet Meinen, Barbara Roosken, Maria-José Steenbeek,, Inge Brons, Inge Runhaar en Ewout Koster (2019) Op verkenning in eigentijds onderwijs: input voor opleiders, Tijdschrift voor Lerarenopleiders 40 (4) 2019, Thema: Nieuwe routes naar het leraarschap.

Hanneke de Laat, Welke bouwstenen heeft de onderwijsprofessional nodig om zelf komende 30 jaar zijn beroep mee te kunnen bouwen? (download), narratief met indrukken.

Contact

H.E.M. (Hanneke) de Laat

Onderwijskundig beleidsmedewerker