Perioperatieve Verpleegkunde
Inschrijven
Welke zaken vragen aandacht rondom jouw inschrijving?
Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties. Daarnaast ontvang je na je aanmelding een Fontys e-mailadres. Check dit e-mailadres regelmatig op de to-do acties van de toelatingsprocedure van je opleiding.
naar studielinkNa je aanmelding bij Studielink
Je kunt je uiterlijk tot 1 mei aanmelden voor de opleiding Perioperatieve Verpleegkunde. Na je aanmelding bij Studielink ontvang je een e-mail van de studentenadministratie over de stappen die je moet volgen om je ook in te schrijven voor de opleiding. Dit bericht ontvang je binnen 2 weken na je aanmelding (m.u.v. vakantieweken). Heb je 2 weken na je aanmelding nog steeds geen e-mail ontvangen (ook niet in je spam-box), stuur dan een mail naar fmg-studentenadministratie@fontys.nl.
Wanneer je aan alle voorwaarden voldaan hebt, wordt je aanmelding omgezet in een inschrijving. Via www.studielink.nl kun je zien of je inschrijving is afgerond.
Selectieprocedure Perioperatieve Verpleegkunde
Na aanmelding krijg je ook informatie over de selectieprocedure. Het selectiegesprek vindt gelijktijdig plaats met het check-in gesprek. Selectiegesprekken vinden plaats in maart en mei. Ongeveer vier weken na je selectiegesprek ontvang je dan bericht of je bent toegelaten.
Annuleren van aanmelding
Je kunt je verzoek tot inschrijving via Studielink intrekken zolang je niet bent ingeschreven (status Studielink: inschrijvingsverzoek ingediend). Als je dat doet ben je geen collegegeld verschuldigd. Je kan kosteloos annuleren tot en met 31 augustus. Ben je eenmaal ingeschreven (status Studielink: ingeschreven), dan kun je de inschrijving alleen ongedaan maken via een verzoek tot uitschrijving in Studielink.
Verzoek tot uitschrijving (VTU)
Om je uit te schrijven voor de opleiding kies je in Studielink ‘verzoek tot uitschrijven’. Doorloop vervolgens de stappen van het verzoek. Uitschrijven met terugwerkende kracht is niet mogelijk. Je wordt uitgeschreven op de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand.
Stoppen met je opleiding
Als je aan het eind van het studiejaar wilt stoppen met je opleiding, moet je je via Studielink afmelden. Je kiest dan voor de optie ‘niet herinschrijven’. Doe je dit niet dan blijf je post en e-mails ontvangen van Fontys.
Overstappen naar een andere opleiding
Wil je je huidige opleiding niet vervolgen, maar starten met een andere opleiding? Doe dan in Studielink een Verzoek Tot Uitschrijving (VTU) voor je huidige opleiding en een nieuw inschrijfverzoek (VTI) voor je nieuwe opleiding.
Gegevens wijzigen in Studielink
Je beheert zelf je persoonsgegevens in Studielink en eventuele wijzigingen moet je zelf in Studielink onderhouden. Ook wijzigingen die betrekking hebben op de inschrijving (zoals een annulering of verzoek tot uitschrijving) moet je zelf in Studielink aangeven.
Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!
Hoe werkt het?
- Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink. We adviseren je om voordat je je aanmeldt voor een opleiding deel te nemen aan in ieder geval één studiekeuzeactiviteit. Zie hiervoor de studiekeuzeactiviteiten agenda.
- We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen.
- Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening.
- Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies.
- Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in.
- Je start met je opleiding, van harte welkom!
Hoeveel collegegeld moet ik betalen?
Met behulp van de collegegeldmeter kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is. De bedragen die genoemd worden in de collegegeldmeter gelden voor het gehele studiejaar (Een studiejaar bestaat uit 12 maanden en loopt van 1 september t/m 31 augustus). Start je tussentijds of in februari, dan betaal je alleen voor het aantal maanden dat je in het betreffende studiejaar ingeschreven bent.
Naar collegegeldmeter studiejaar 2025-2026Hoe betaal je je collegegeld?
- Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys).
- Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.
- Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.
Heb je vragen over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink? Check de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.
Wanneer wordt mijn collegegeld afgeschreven?
De incasso van je collegegeld vindt altijd plaats op of rond de 25e van de maand. Je hebt de mogelijkheid om je collegegeld in termijnen te betalen of in een keer. Zowel bij betaling ineens als bij betaling in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.
Betaling in termijnen
Je collegegeld wordt geïnd in maximaal 10 termijnen op of rond de 25ste van de maand. In de maanden juli en augustus betaal je geen collegegeld. Bij betaling in termijnen wordt €24 administratiekosten per studiejaar berekend en deze kosten worden tegelijkertijd met de eerste termijn afgeschreven.
Betaling in een keer
Als je op 1 september met je studie start, vindt de incasso van je collegegeld plaats op of rond 25 september. Start je na 1 september, dan vindt de incasso plaats rond 25 september of rond de 25ste van de volgende maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na jouw inschrijving.
Meer informatie over collegegeldDrie maanden voordat je opleiding start vraag je bij DUO studiefinanciering aan. Dit doe je ook als je nog niet weet of je geslaagd bent, of als je niet zeker weet of je bent toegelaten tot de opleiding van jouw keuze. Ben je gezakt, of besluit je toch een andere opleiding te gaan doen? Geef wijzigingen zo snel mogelijk door aan DUO.
vraag studiefinanciering aanHoeveel geld leen je?
Als je studiefinanciering aanvraagt, zijn je basisbeurs, aanvullende beurs en reisproduct een 'prestatiebeurs'. Dit wordt omgezet in een gift als je binnen 10 jaar je diploma behaalt. Daarnaast is het ook mogelijk om een lening af te sluiten. Gebruik hieronder de berekeningstool van DUO waarmee je kunt berekenen hoeveel geld je nodig hebt.
gebruik de berekeningstoolAls je studiefinanciering ontvangt, kun je ook een OV-jaarkaart aanvragen. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.
vraag hier je ov-jaarkaart aanBoekenlijst en laptop
Bij iedere leverancier van schoolboeken kun jij je boeken bestellen. Alle boeken op de boekenlijst zijn aanbevolen. In de boekenlijst is aangegeven welke veel gebruikt worden tijdens de studie en welke extra verdieping kunnen geven (nice to have). Een aantal boeken is beschikbaar via de mediatheek, maar wel met een maximaal aantal users tegelijk.
De boekenlijst van studiejaar 2025-2026 wordt bekend gemaakt in het nieuwe kalenderjaar.
Voor het vak Verpleegkundige vaardigheden maken we gebruik van Skills online, een online vaardigheidsprogramma.
Al het lesmateriaal staat op de interne portal. Je hebt hier je inloggegevens voor nodig (zie hieronder). In de eerste week van je studie krijg je uitleg over het het studiemateriaal opgebouwd is en wat alle afkortingen betekenen. Kijk nu gerust even rond in het materiaal.
log in en bekijk het lesmateriaalMicrosoft
- Processor: Intel Core i5 serie/AMD Ryzen 5 serie
- Geheugen: 8 GB RAM
- Harde schijf: 128 GB schijfruimte
- Netwerk: Wifi
- Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 768
- Muis: aanbevolen
- Camera: aanbevolen
- Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
- Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox
Mac
- Processor: Intel-processor/Apple Silicon processor
- Geheugen: 8 GB RAM
- Harde schijf: 128 GB schijfruimte
- Netwerk: Wifi
- Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 800
- Muis: aanbevolen
- Camera: aanbevolen
- Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
- Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox
Let op:
- Chromebook/Linux-gebaseerde systemen zijn niet geschikt, omdat diverse DLO onderdelen, waaronder Testvision en de lockdowntool, niet zullen werken.
- Windows 10/11 in S mode zijn niet geschikt, Windows 10/11 Home of Pro zijn wel geschikt.
Surfspot
Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.
naar surfspotOffice 365 (gratis!)
Je hebt als Fontysstudent of -cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.
Je krijgt toegaging tot de volgende onderdelen:
- Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway en OneDrive
- OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
- Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert. Inloggen doe je met de inloggegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt.
Ga naar portal.office.comWaarom Office 365?
- Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
- Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
- Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
- Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
- Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
- Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
- Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.
Studentenkaart aanvragen
De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:
- om te printen en te kopiëren
- om te parkeren op de campussen
Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.
Hoe te verkrijgen?
Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.
Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.
STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)
STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.
Parkeren
Om onze locaties goed bereikbaar te houden, bieden we parkeergelegenheid op onze
terreinen.
Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.
In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.
Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).
Lees meer over locatie Emmasingel.
Vragen over parkeren?
Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl
Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.
Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.
Afzender mail: no-reply@fontys.nl
Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation
Digitale services
Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.
meer info over inloggen meer info inloggegevens FontysaccountOpen je e-mail online via o365.fontys.nl/mail en log in met je Fontys account.
naar o365.fontys.nl/mailOf bekijk je mail op je telefoon. Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.
uitleg voor iOs (download) uitleg voor android (download)Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!
gebruik de handleidingContact met IT servicedesk
Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.
Openingstijden
werkdagen 8:00 - 17:00 uur
Fontys Helpt is een website waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en waar je praktische informatie vindt. Maar ook vind je daar mooie initiatieven die kunnen inspireren. Ook vind je er informatie als je iets extra's wilt doen naast je studie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bestuurlijk actief te worden door in de medezeggenschapsraad of in het bestuur van een studievereniging te gaan. Sla deze link vast op in je favorieten, als je eenmaal studeert gaat dit een waardevolle omgeving voor je zijn.
Ga naar Fontys HelptIntro en kennismaking
Start jij in september met je opleiding bij Fontys dan begin je met een supervette introductieweek: Purple.
De Purple introductieweek vindt plaats van 25 t/m 29 augustus 2025.
Bij studentenconsulenten van de opleiding die je volgt, kan je een gesprek aanvragen over uitdagingen die van invloed zijn op je studie, bij in- en uitstroom momenten en/ of wijzigingen in je studieroute. Studentenconsulenten kunnen advies uitbrengen aan de examencommissie en kan zo nodig doorverwijzen naar de studentenpsycholoog, of andere voorzieningen van Fontys studentenwelzijn, zoals Fontys Helpt.
Is Nederlands niet je moedertaal? En heb je moeilijkheden met je uitdrukken en schrijven in de Nederlandse taal? Maak dan een afspraak met een studentconsulent.
Rooster
Startdata
Het onderwijs begint in de week van maandag 1 september 2025. Als je officiële papieren moet invullen dan geldt dat het studiejaar start op 1 september en eindigt op 31 augustus.
Lesrooster en groepsindeling
Het lesrooster kun je straks vinden op de interne portal van de opleiding. Om te weten hoe jouw rooster eruit ziet moet je eerst weten in welke groep je zit. De groepsindeling vind je vanaf week 34 op de interne portal. Tijdens de introductiedagen zullen we de groepsindeling ook nog bekendmaken.
Voor je inloggegevens check het onderdeel 'Boekenlijst en laptop' op deze pagina.
Programma
Het exacte rooster van de eerste studieweek is pas in juli bekend. Dus het is nog even afwachten wat jouw eerste lesdag zal zijn. In ieder geval krijg je in die week een les ‘Leven Lang Leren’ (LLL). Voor de meeste studenten zal dat ook de eerste les zijn. Deze les wordt gegeven door jouw studentcoach. Deze les staat in het teken van de start van de studie met onder andere informatie over studiemateriaal, de nieuwsportal en nog veel meer praktische zaken. Belangrijk is dat je ook je laptop meeneemt naar alle lessen.
Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.