Alumni

Door lid te worden van een Fontys alumninetwerk houd je contact met oud-studenten, kun je kennis en ervaringen uitwisselen of kun je ervaring op doen als gastdocent of spreker door je hiervoor ter beschikking te stellen.

Onze alumninetwerken organiseren lezingen, bedrijfsexcursies en soms ook cursussen en trainingen. Je blijft hierdoor op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied.

Technische Bedrijfskunde: Share

Technische Bedrijfskunde biedt via vereniging Share hun leden elk jaar verschillende evenementen aan om op de hoogte te blijven van het vakgebied en elkaar.

PTH Alumni

Alle oud-studenten van de Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) worden regelmatig uitgenodigd voor leuke borrels, lezingen en uitjes. Klik hier voor meer informatie.

 • Technische Bedrijfskunde: Share

  Share is de plaats waar oud-studenten van Fontys Technische Bedrijfskunde hun ervaringen, kennis en inzichten delen. Het netwerk waarin jong en oud dynamisch doorleert, maar ook gezellig met elkaar samenkomt.

  De eerstvolgende bijeenkomst is terug te vinden via deze link. Maak ook eens kennis met het bestuur van Share!

  Share is een vereniging die aan het einde van 2003 in het leven is geroepen door en voor oud-studenten van zowel de voltijd als de deeltijd opleiding Technische Bedrijfskunde Eindhoven. Deze vereniging heeft als doel de in haar vereniging aanwezige kennis en ervaring te bundelen tot een solide bedrijfskundig netwerk. Een netwerk dat de leden van Share een zakelijke voorsprong biedt op niet-leden. Ook de activiteiten die Share organiseert dragen bij tot het vergroten van die kennis over ons vak. De informele sfeer tijdens de bijeenkomsten draagt zorg voor de hechte band tussen de leden en helpt bij het uitbreiden van het zakelijk netwerk. Dit alles gebeurt in een gezellige omgeving, zoals de leden die nog kennen uit hun studententijd.

  Nevendoelstelling van Share is dat wij oud-studenten op een informele manier wil laten kennisnemen van de ontwikkelingen in de bedrijfskunde, als aanvulling op de studie Technische Bedrijfskunde. U kunt hierbij onder andere denken aan excursies en lezingen met bekende namen uit de bedrijfskundige praktijk. In het verlengde van de opleiding zorgt Share er voor dat afgestudeerden van de opleiding ook na de studie nog met elkaar in contact blijven.

  Communicatie over Share gaat via onze LinkedIn-groep. Wordt dus lid van onze groep en ontvang alle informatie via LinkedIn. Hier zie je ook wie nog meer lid is van Share.

  Heb je ideeën over andere activiteiten voor Share? Neem dan gerust een keer contact op met het bestuur via share@fontys.nl.

  Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

  Kortom: Share biedt haar leden vele voordelen en zij groeit uit tot een van de belangrijkste netwerken in de dynamische wereld van de Technische Bedrijfskunde!

 •   Bestuur Share

  Je kunt een mail sturen naar het bestuur van Share via share@fontys.nl. Wil je telefonisch contact, bel dan naar Maartje van Esch: 08550 77 041.

  Voorzitter

  René Voss: Process lead supply chain SAP implementation

  Sfeerafbeelding Fontys

  Bestuurslid

  Joke Heijmans: Commodity Unit Manager bij DAF Trucks NV

  Sfeerafbeelding Fontys

  Bestuurslid

  Dirk van der Velden: Business Consultant & Leadership expert bij You Improve

  Sfeerafbeelding Fontys

  Bestuurslid en ondersteuning vanuit Fontys

  Maartje van Esch: Opleidingsmanager Technische Bedrijfskunde bij Fontys

  Sfeerafbeelding Fontys
 • PTH Alumni

  Medewerkers en studenten van de PTH opleidingen verzorgen enkele keren per jaar een alumni bijeenkomst voor alle oud-studenten. Bij deze bijeenkomsten komen oud-studenten, docenten en een aantal huidige studenten bij elkaar om te genieten van gastsprekers, eten en een lekker drankje.

  Blijf altijd op de hoogte: word lid van onze LinkedIn pagina of stuur een mailtje naar LTB@fontys.nl om in de mailing-list te komen!

  Consumptieve Techniek alumni

  Voor oud-studenten Consumptieve Techniek worden er regelmatig alumni-bijeenkomsten georganiseerd. We brengen onze leden graag op de hoogte wanneer een nieuw evenement gepland staat. Dit wordt ook altijd gedeeld met de Fontys PTH alumni-groep op LinkedIn. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 24 april 2018: klik hier voor alle informatie.

 •   Alumnibijeenkomst Leraar Consumptieve Techniek
  Sfeerafbeelding Fontys

  Het is weer een tijd geleden dat we elkaar hebben gesproken tijdens een alumni-event van de Fontys opleiding Leraar Consumptieve Techniek. Het wordt dus hoog tijd om elkaar weer onder het genot van een hapje en drankje te ontmoeten. Op woensdag 25 april staat de volgende bijeenkomst gepland met als thema:

  Gastvrij onderwijs

  De toekomst is nu!

  Een informatief evenement met onderwijsthema’s van de toekomst. Tijdens dit evenement maak je kennis met nieuwe inzichten betreffende: innovatie, duurzaamheid, gezondheid en educatie.

  Studenten uit het derde leerjaar hebben de opdracht gekregen een event te organiseren. Ze hebben daarom een aantal gastsprekers uitgenodigd die deze bijeenkomst zullen spreken. Ook hebben deze studenten de opdracht gekregen vanuit het vak ‘Nieuw product ontwikkelen’ hun ideeën aan jullie te presenteren.

  Het programma

  16.00 – 17.00 uur: Inloop.
  17.00 – 18.00 uur: Presentaties van onze gastsprekers.
  18.00 – 20.00 uur: Elkaar bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje.

  Aanmelden

  Klik op de volgende link. We vragen je een bijdrage te leveren voor deze avond ad €12,50.

  We hopen, mede namens de studenten, dat je in de gelegenheid bent om de bijeenkomst te bezoeken en zien je aanmelding met belangstelling tegemoet.

  De gastsprekers

  Marc Raaijmakers
  Directeur Hospitality & Catering
  Koning Willem 1 College

  Frank Janssen
  Profielverantwoordelijke Lerarenopleiding Consumptieve Techniek

  Onderwerp: Hybride onderwijs in het mbo en hbo
  Hybride onderwijs krijgt steeds meer belangstelling in het beroepsonderwijs. Het Koning Willem 1 College in Den Bosch is dé innovator als het gaat om hybride onderwijs in het mbo. Ook het hbo zou zijn onderwijs op basis van dit gedachtegoed vorm moeten geven. Het college van bestuur van Fontys ondersteunt dit gedachtegoed. Daarom is de lerarenopleiding consumptieve techniek dit jaar begonnen met het ontwerpen van haar onderwijs volgens het hybride gedachtegoed.

  Jos van Delft
  Manager Hutten Catering

  Wouter Kruizinga
  Medewerker Hutten Catering en student PTH CT

  Onderwerp: Inclusiviteit
  Een kort, krachtig verhaal over hoe een inclusief ondernemer werkgelegenheid biedt aan werkzoekenden met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een onderwerp waar onze toekomstige leerlingen steeds meer mee te maken krijgen; wellicht als toekomstig werkgever of als collega. Hoe kun je als docent dit onderwerp verwerken in je lessen?

  Waar?

  Campus Rachelsmolen
  Gebouw R5
  Rachelsmolen 1
  5612 MA Eindhoven

  Wanneer?

  25 april 2018
  16.00 - 20.00 uur

  Nog een vraag?

  Neem contact op met Frank Janssen via f.janssen@fontys.nl!

  Aanmelden