Evenementen

Fontys Lerarenopleiding Sittard organiseert regelmatig interessante evenementen, bijeenkomsten, kennissessies, lezingen en mini-colleges over actuele onderwerpen.

Onze evenementen bieden een schat aan informatie binnen uiteenlopende vakgebieden. Niet alleen onze studenten zijn uitgenodigd, ben jij geïnteresseerd dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Evenementen

 • Jubileumlezing: Het Wilhelmus omsingeld

  Fontys lerarenopleiding Sittard heeft de politiek niet nodig om het Wilhelmus te bespreken. Drie lerarenopleiders belichten het volkslied vanuit hun eigen vakgebieden. Het volkslied zal na de lezing voor u nooit meer hetzelfde zijn!

 • Kennisplaza 2019

  Kennisplaza is een evenement dat volledig in het teken van onderwijs staat. Deel kennis, volg workshops en ontmoet vakgenoten.

 • Werkplaats voor docenten M&M

  Ben jij docent M&M? Of werk je op een school die M&M-onderwijs willen invoeren? Ben je docent geschiedenis en weet je niet goed hoe je de geografische aspecten van het M&M-onderwijs kunt aanbieden? Ben je teamleider en wil je je team faciliteren bij de implementatie van M&M-onderwijs? En werk je in heterogene groepen? Kom naar de Werkplaats M&M bij Fontys Lerarenopleiding in Sittard.

 • Jubileumlezing: “Ich fahre mit dem Fahrrad nach der Bahnhof [...]”

  Jeder, der Deutsch lernt oder in der Vergangenheit einmal gelernt hat, stolpert irgendwann einmal über das Problem, dass der niederländischen Präposition naar im Deutschen fünf Präpositionen entsprechen: in, nach, zu, an und auf. Mit einem bekannten Phänomen aus der Linguistik, der Transferhypothese, können einige Fehler von Deutschlernern erklärt werden. Doch wann stößt die Transferhypothese an ihre Grenzen? Wenden auch Studenten und Studentinnen bei FLOS Deutsch unbewusst die Transferhypothese an, wenn sie Texte schreiben?

 • Lectoraat Waarderen van Diversiteit on tour Sittard

  Wat is het verschil tussen uitgaan van diversiteit en het omgaan met verschillen? Hoe kun je hoge verwachtingen hebben van iedere leerling? Vind je deze vragen interessant? Kom dan inspiratie opdoen bij een van de bijeenkomsten van onze collegetour!

 • Jubileumlezing: Het schoolvak Nederlands toen en nu

  In deze lezing wordt een korte geschiedenis geschetst van de ontwikkelingen in het schoolvak Nederlands in het voortgezet onderwijs. We blikken ook vooruit: hoe voorkomen we dat het schoolvak Nederlands als een schrale cursus gezien wordt? En welke lessen vallen daarbij te trekken uit de geschiedenis van het schoolvak?

 • Jubileumlezing: Onze plek in het heelal: schepping of toeval?

  Al duizenden jaren denken mensen na over onze plek in het heelal. Waarom zijn wij er? Zijn wij alleen? Zijn wij speciaal? Zo zegt de Bijbel dat wij geschapen zijn naar het beeld van God. De wetenschap lijkt daarvan minder overtuigd. Toch lijken natuurconstanten in het heelal exact afgestemd te zijn op het ontstaan van intelligent leven. Hoe kan dat? Gaan schepping en wetenschap hand in hand? Of zijn er wellicht antwoorden te vinden vanuit moderne wetenschappelijke inzichten? Laat u meenemen in een zoektocht naar antwoorden!