Evenementen

Fontys Lerarenopleiding Sittard organiseert regelmatig interessante evenementen, bijeenkomsten, kennissessies, lezingen en mini-colleges over actuele onderwerpen.

Onze evenementen bieden een schat aan informatie binnen uiteenlopende vakgebieden. Niet alleen onze studenten zijn uitgenodigd, ben jij geïnteresseerd dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Evenementen

  • Jubileumlezing: Het schoolvak Nederlands toen en nu

    In deze lezing wordt een korte geschiedenis geschetst van de ontwikkelingen in het schoolvak Nederlands in het voortgezet onderwijs. We blikken ook vooruit: hoe voorkomen we dat het schoolvak Nederlands als een schrale cursus gezien wordt? En welke lessen vallen daarbij te trekken uit de geschiedenis van het schoolvak?

  • Jubileumlezing: Verdwaald in de wereld van emoties

    Wij mensen hebben allen emoties. Deze emoties bepalen hoe we ons gedragen en welke beslissingen we nemen. Echter worden we niet enkel met ons eigen emoties geconfronteerd maar als leraar/pedagoog kom je ook in contact met de emoties van leerlingen, kinderen, collega’s etc. Hoe gaan we hiermee om? Wat doen we ermee? Wat zijn ze?

  • Jubileumlezing: Onze plek in het heelal: schepping of toeval?

    Al duizenden jaren denken mensen na over onze plek in het heelal. Waarom zijn wij er? Zijn wij alleen? Zijn wij speciaal? Zo zegt de Bijbel dat wij geschapen zijn naar het beeld van God. De wetenschap lijkt daarvan minder overtuigd. Toch lijken natuurconstanten in het heelal exact afgestemd te zijn op het ontstaan van intelligent leven. Hoe kan dat? Gaan schepping en wetenschap hand in hand? Of zijn er wellicht antwoorden te vinden vanuit moderne wetenschappelijke inzichten? Laat u meenemen in een zoektocht naar antwoorden!