Flexibele deeltijdopleidingen bij
Fontys Lerarenopleiding Sittard

Sfeerafbeelding Fontys

Ben je klaar voor de volgende stap in het onderwijs of kun je niet wachten om als docent voor de klas te staan? Ben je afgestudeerd aan de pabo of lerarenopleiding of ben je als carrièreswitcher toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is een verkorte flexibele deeltijdopleiding bij Fontys Lerarenopleiding Sittard wellicht iets voor jou!

Sfeerafbeelding Fontys

Flexibele deeltijdopleidingen

Fontys Lerarenopleiding Sittard heeft negen versnelde en flexibele deeltijdopleidingen, waarmee je in twee jaar tijd een onderwijsbevoegdheid kunt halen. Met jouw diploma op zak kun je direct lesgeven in de onderbouw van de havo of het vwo, het hele vmbo en mbo en binnen de volwasseneneducatie.

In Sittard bieden we de volgende flexibele deeltijdtrajecten aan: Leraar Engels, Leraar Nederlands, Leraar Duits, Leraar Wiskunde, Leraar Natuurkunde, Leraar Aardrijkskunde, Leraar Geschiedenis, Leraar Algemene Economie en Leraar Bedrijfseconomie.

Maatwerk

Onze flexibele deeltijdopleidingen zijn opleidingen op maat, afgestemd op jouw vooropleiding, werkervaring en wensen. Onze opleidingen bestaan meestal uit twee of drie delen: een vakinhoudelijk en vakdidactisch deel, een pedagogisch-didactisch deel en het werkplekleren (werk of stage).

Tijdens een intakegesprek wordt er goed gekeken naar eerder verworven kennis en vaardigheden. Zo maken we samen met jou een programma op maat, met vrijstellingen voor onderdelen die je eerder hebt behaald. In veel gevallen gaat het om de helft van het programma en soms nog meer. Hierdoor is het zelfs mogelijk binnen één jaar af te studeren!

Vrijstellingen

Heb je al een pabo-diploma en wil je je tweedegraadsdiploma halen, dan hoef je natuurlijk niet het hele pedagogisch-didactische programma te volgen. Ben je afgestudeerd aan een lerarenopleiding en ga je voor een tweede bevoegdheid, dan krijg je uiteraard volledige vrijstelling voor het pedagogisch-didactisch programma. Ook bij een aanverwante vooropleiding zijn er vakinhoudelijke vrijstellingen mogelijk.

Benieuwd voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt? Neem vrijblijvend contact op met onze collega's van het Studenten Informatie Punt. Bel 08850 79599 of stuur een e-mail naar stip-sittard@fontys.nl. Whatsappen is ook mogelijk: 06 283 666 49.

Onze opleidingen