WPL & Sportkunde

Werkplekleren & Sportkunde

Jaar 1 
In studiejaar 1 worden de studenten geplaatst bij een werkplek. Deze werkplek is een van onze vaste partnergemeentes (link partnerpagina). Studenten doen één dag per week, gedurende het hele studiejaar, ervaring op in de praktijk. Doel van deze stage is een eerste kennismaking met de praktijk en met de verschillende doelgroepen waar een gemeente mee te maken heeft.

Jaar 2 
In het tweede studiejaar mag een student zijn voorkeur aangeven bij welke partnergemeente hij praktijkervaring op wil doen. De opleiding selecteert een vast aantal partners waaruit de student mag kiezen. De intensiteit van het werkplekleren is hier vastgesteld op twee dagen per week gedurende het hele studiejaar (16 uur). 

Jaar 3
Een derdejaars student kiest een onderwijsblok van een half jaar in een specifieke context van één van de sportkundige beroepsprofielen (link). In deze specifieke context mag een student zelf zijn werkplek kiezen. Daarnaast heeft de student ook de mogelijkheid om te kiezen uit werkplekken die zich bij ons aangemeld hebben. Het aantal dagen dat de student stageloopt, varieert per onderwijsblok tussen de ... en ... dagen. De opleiding geeft uiteindelijk goedkeuring of de opdracht aansluit bij de leeruitkomsten van het onderwijsblok. 

Jaar 4 
In het laatste studiejaar van de opleiding Sportkunde mag de student voor langere periode praktijkervaring opdoen. De student heeft de vrijheid om een werkplek te kiezen die aansluit bij de beroepsprofielen (link). Gedurende het studiejaar zal een student werken aan leeruitkomsten die gekoppeld zijn aan de werkplek.  
  • De (leer)werkplek heeft een HBO-professional die adequate begeleiding kan bieden.
  • De (leer)werkplek heeft bij voorkeur meerdere werknemers.
  • De leerwerkplek / organisatie kan een fysieke werkplek faciliteren aan de student.
  • De opdracht sluit aan bij het leeruitkomst(en) en de context waar een student aan dient te werken en ervaring in op moet doen.

Heb jij een stage- of afstudeeropdracht beschikbaar? Meld je dan aan of neem bij vragen contact met ons op

Als sportkundige kun je onder andere aan de slag als beweeg- en leefstijlcoach, buurtsportcoach, kracht- en conditiespecialist, sportmanager of sportondernemer. Jouw werkterrein ligt bij gemeenten, gezondheidscentra, sportbonden, welzijnsorganisaties en nog veel meer.

Beroepsprofielen Sportkunde

Beweeg- en leefstijlcoach
Werk je graag bij een revalidatie- of gezondheidscentrum, fysiotherapiepraktijk of GGD? Als coach help je mensen naar een gezondere leefstijl. Van voedingsadvies tot trainingsschema’s, jij helpt mensen hun gedrag te veranderen.

Kracht- en conditiespecialist
Dankzij jou verbeteren (top)sporters zich. Je weet hoe je mensen uitdaagt om verder te gaan. Om nét een beetje beter te worden, iedere keer weer. Je maakt trainingsprogramma's, geeft aanwijzingen en voedingsadvies. Je volgt hun vorderingen en past aan waar nodig.

Sportondernemer of -manager
Jij combineert een actieve baan graag met het bedrijfsleven. Je weet hoe je leidinggeeft aan medewerkers en je zet projecten van A tot Z neer. Dit doe je bijvoorbeeld als manager of eigen ondernemer van een sportschool, outdoorbedrijf, sportbond, sportvereniging of sportevenementenbureau

Buurtsportcoach
Je werkt graag met verschillende mensen en organisaties in de wijk. Voor eenzame ouderen organiseer je activiteiten als een fietstocht en voor kinderen in de buurt organiseer je bijvoorbeeld sportdagen. Als echte verbinder maak jij de buurt steeds actiever, gezonder en gezelliger!