Parkeren op de campus

Vanaf 15 maart 2021 wordt er gebouwd op campus Rachelsmolen. Lees wat de gevolgen zijn voor de bereikbaarheid van de campus.

In de zomer van 2018 realiseerden we een nieuwe parkeergarage. Deze biedt plaats aan ruim 400 auto’s. Hiermee concentreren we de parkeervoorzieningen op de campus meer op één plek. Het compenseert de parkeerplaatsen die vervallen op de parkeerplaats naast R3. Daar komt medio 2020 een nieuw onderwijsgebouw. 

Sfeerafbeelding Fontys


Voorkom parkeerstress, kies een alternatief

Omdat de parkeercapaciteit op campus Rachelsmolen in deze periode beduidend minder is, raden we je af met de auto naar Fontys te komen. Heb je de mogelijkheid om anders te reizen, doe het dan. Misschien zijn dit voor jou interessante alternatieven:

  • Kom met de trein of de bus. Wist je dat het openbaar vervoer voor medewerkers van Fontys volledig wordt vergoed? Wellicht is dit een goed moment om over te stappen.
  • Of pak de fiets. In de fietsenstallingen op Rachelsmolen (bij R5 en R3) is nog voldoende parkeerplaats. En er zijn afgesloten fietsenstallingen bij R1 en R3. Overigens kunnen medewerkers van Fontys die overstappen op de fiets of E-bike gebruik maken van de renteloze fietslening.
  • Heb je overdag een afspraak buiten de campus, gebruik dan een AMBER auto (elektrische deelauto) in plaats van je eigen auto. Medewerkers op Rachelsmolen kunnen deze duurzame manier van reizen nog tot de zomervakantie uitproberen.
  • Denk ook eens aan carpoolen. Er zijn veel apps die je hiervoor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Blablacar.
  • Is de parkeerplaats op de campus vol, dan kun je je auto ook elders parkeren. Kijk in het kaartje hiernaast voor een parkeerplaats in de buurt.

Vragen of opmerkingen?

Mail naar campusrachelsmolen@fontys.nl of bel 08850-82000