Inhoud opleiding/cursus

  1. Welke vakken krijg ik? Hoe zit de opleiding in elkaar? Hoe is het ingericht? Bij de opleidingsinformatie op de website proberen we waar mogelijk inzicht te geven van de inhoud van de opleiding of cursus, aangezien dit sterk verschilt per opleiding. Kijk daarom op de pagina van de cursus of opleiding van jouw keuze. Mocht je nog vragen hebben over de inhoud dan mag je altijd contact opnemen met medewerkers van de opleiding.
  2. Moet er veel gelezen worden? Tijdens de opleiding of cursus wordt gebruik gemaakt van lesmateriaal. De docent bepaalt de lesstof, zoveel mogelijk afgestemd op de praktijk, en het lesmateriaal. Ga ervan uit dat het lezen van boeken, artikelen, syllabus (collegemap) en websites tot het lesmateriaal behoren.
  3. Wat is het verschil tussen een hbo-master of een academische master? Opleidingen in het hoger beroepsonderwijs (hbo) leiden op voor een beroep. Een master in het hbo is dan ook meer praktisch en beroepsgericht. Je bent dan vaak zowel aan het werk als aan het studeren tijdens zo’n master. Een masteropleiding aan de universiteit is gericht op het doen van onderzoek. Je traint hier onder andere je analytische en onderzoekstechnische vaardigheden.
  4. Kan ik bij mijn huidige baan opdrachten uitvoeren en het geleerde direct toepassen? Fontys heeft diverse contacten met bedrijven en instellingen. Hiermee zorgen we dat ons aanbod aan blijft sluiten op de beroepspraktijk. Zo zijn bijvoorbeeld de opdrachten tijdens je studie zoveel mogelijk toegespitst op de praktijk. 
  5. Kan ik de studie zelf samenstellen? welke modules volg ik wel/niet. Dit is al bij een paar bacheloropleidingen mogelijk, bijvoorbeeld bij economische deeltijdopleidingen. Kijk eens op de pagina Flexibele modules voor meer informatie en de mogelijkheden.
  6. Als er iets tussen komt wil ik tijdig kunnen stoppen en later weer doorgaan, kan dat? Bij de modulaire opleidingen kan dat. In andere gevallen kun je dit bespreken met de studiebegeleider.