Wil jij als onderwijsprofessional bijdragen aan ontwikkelkansen voor jouw leerlingen of studenten? Wil jij complexe onderwijsvraagstukken analyseren en kritisch nadenken over aanpassingen hierin? Zijn er bepaalde onderwijsthema’s waarin jij je wil specialiseren? Dan is de flexibele deeltijdmaster Educational Needs de opleiding voor jou waarin jij je eigen studiepad kiest.

Over de opleiding

In de masteropleiding Educational Needs leer je uitgaan van de mogelijkheden van leerlingen, studenten, leraren en andere betrokkenen. Iedereen verdient een plek in de maatschappij, ongeacht zijn of haar mogelijkheden. Tijdens de opleiding leer je diversiteit te benaderen vanuit verschillende invalshoeken, waardoor je op een innovatieve manier leert omgaan met complexe onderwijsvraagstukken. Je kunt je specialiseren in allerlei facetten van Gedrag, Leren en Begeleiden. Dit zijn tevens de afstudeerrichtingen. Daarnaast kun je je verdiepen in diverse inhoudelijke thema’s. 

Bekijk onze roosters!

Kom je uit Vlaanderen?

Waarom de master Educational Needs?

  • Door de vrije modulekeuze bepaal je zelf waarin jij je specialiseert
  • Directe koppeling vanuit de opleiding naar je eigen praktijk
  • Zeer flexibele deeltijdmaster op diverse locaties in Nederland
  • Studeren in je eigen tempo

 

Wat ga je leren?

Je kiest binnen de Master Educational Needs (EN) voor één of twee afstudeerrichting(en) (Leren, Gedrag of Begeleiden). De opleiding bestaat uit een generiek en specifiek deel. In het generieke deel werk je samen met medestudenten en je studiecoach onder andere aan je visie op Educational Needs en onderzoekend vermogen.

In het specifieke deel draait het om jouw inhoudelijke kennis, gekoppeld aan de gekozen afstudeerrichting(en). Deze kennis haal je vanuit de inhoud van onze modules of kennis die je elders hebt opgedaan. Dit verwerk je in je portfolio's. Daarnaast is het mogelijk je extra te specialiseren in een bepaald onderwijsthema.

Wil je meer weten over de modules en thema's binnen de Master Educational Needs? Bekijk dan hier alle informatie.

  • Volg inhouden van onze modules
  • Leer de ontwikkelkansen van leerlingen of studenten te herkennen
  • Specialiseer je bijvoorbeeld in motoriek, begaafdheid, leiderschap of het jonge kind
 

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Hoe ziet je week eruit?

Een masteropleiding volgen naast je baan vraagt behoorlijk wat energie en tijd. Per week besteed je gemiddeld 3,5 uur per module, 8 uur aan zelfstudie en 8 tot 16 uur aan verbeteringen en vernieuwingen van je eigen (onderwijs) praktijk.  

  • Je past de theorie direct toe in de praktijk
  • Afhankelijk van de modules die je kiest, weet je op welke dagen er les is