Educational Needs (deeltijd master)

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Eindhoven, Tilburg, Sittard, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Bergen op Zoom
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Van elke leraar wordt gevraagd om ‘passend onderwijs’ te bieden. Beter onderwijs is voor jou een voortdurende zorg! Jij weet als geen ander dat de leraar daarbij het verschil maakt. Goed lesgeven leer je in de praktijk. Misschien sta je al enkele jaren voor de klas. Dan weet je op welke punten je nog beter wilt worden. De opleiding tot Master Educational Needs (Master EN) bij OSO leert jou kijken naar je werk en naar jezelf. Dat is het kenmerk van een praktijkgerichte opleiding.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

De Master EN is gericht op allerlei aspecten van speciale onderwijszorg en kun je volgen in deeltijd binnen 1 of 2 jaar. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal. Wij helpen je bij het verwerven van actuele kennis en vaardigheden, zoals het oplossingsgericht denken en handelen en bieden je de ruimte om aansluitend bij jouw interesses of leervragen jouw pad uit te zetten. We erkennen jouw perspectief, anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen, bevorderen uitwisseling en samenwerking en ondersteunen je bij het integreren van theorie, praktijk en persoon.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

De meeste studenten zijn ‘professionals in onderwijs’, mensen die al meerdere jaren onderwijservaring hebben. De eigen onderwijspraktijk is het onderzoeksterrein. Met praktijkgericht onderzoek werk je aan de verbetering van je eigen onderwijscontext en onderwijsvaardigheden. Theorie en praktijk vormen een onlosmakelijke eenheid. We vinden leren belangrijk en willen je stimuleren in de ontwikkeling van opvattingen, waarden en ideeën. Dat doet een beroep op je reflectief-onderzoekende houding, vraagt kritisch denken en verlangt het benutten van de eigen werkervaring.

Contact opnemen