Post bachelor Financial Controlling

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Inhoud lessen
  • Toelatingseisen

Een financieel controller adviseert en ondersteunt het management van een organisatie bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de statutaire financiële rapportages en de algemene financiële resultaten van de organisatie.

Na de post bachelor Financial Controller heb jij alle kennis en vaardigheden om jezelf verder te ontwikkelen als financieel professional.

Na deze zeven maanden durende cursus ontwikkel je je verder als financieel professional door ook de module Business Controlling af te ronden. Wanneer je beide modules hebt afgerond, heb je na het volgen van het onderzoeksvak Introduction Academic Research vrijstelling van de eenjarige Pre-Master of Science in Controlling aan Nyenrode. Je stroomt direct in de MSc in Controlling aan Nyenrode. De opleiding bestaat dan nog uit één jaar theorie en de masterscriptie.

De post-bachelor module Financial Controlling is geschikt voor alle controllers die meer kennis willen opdoen van financial controlling of een functie als financieel controller ambiëren.

Een goede financieel controller heeft kennis van financiële processen, informatiestromen, juridische zaken en jaarverslaggeving. De vakken die we aanbieden, sluiten daarop aan:

●      Finance Advanced
●      Bestuurlijke Informatieverzorging en - Systemen
●      Ondernemingsrecht
●      Financial Accounting
●      Oriëntatie Belastingrecht

De post-bachelor Financial Controller duurt zeven maanden en start jaarlijks in november. Bekijk ook de toelatingseisen voor meer informatie.


Toelatingseisen

Je bent in het bezit van een getuigschrift bachelor Accountancy*, Bedrijfseconomie, SPD-Bedrijfsadministratie of Schakeltraject Accountancy & Controlling.

*Je komt in aanmerking voor vrijstelling, waardoor de totale studieduur 2 maanden korter is.

Werkervaring

Fontys Hogeschool Financieel Management hecht waarde aan een sterke combinatie tussen werken en studeren. Zo haal je het meest uit jouw tijd bij de opleiding. Een baan in een financiële functie is een vereiste. Heb je nog geen baan, dan moet je binnen afzienbare tijd werken in de financieel-economische sector.

Intake

Voordat je begint met de opleiding bieden we een intake aan. In het gesprek zullen de vooropleiding, motivatie en aansluiting op je persoonlijke niveau en studie aan bod komen. De intake is geheel vrijblijvend. Neem contact op met de coördinator om een afspraak in te plannen.

Ik help je graag verder

Drs. Ellie Cremer
Coördinator
08850 75176
e.cremer@fontys.nl

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 5875,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Donderdag 14.00 - 21.00 uur
Ander startmoment?
In overleg is het ook mogelijk om te starten op 30 januari 2020.
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

De open avond is van 18.00 tot 21.00 uur op de Campus Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Programma:
Voorlichtingsronde Post Bachelor Financial Controlling van 18:00 - 18:40u.

Heb je interesse in een persoonlijk gesprek, neem dan vooraf contact op met Ellie Cremer.

Interesse in de opleiding?

Ik help je graag verder.
Drs. Ellie Cremer
Coördinator zakelijke opleidingen

08850 75176
e.cremer@fontys.nl

Campus Fontys Hogescholen Eindhoven

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven