Schakeltraject Accountancy en Controlling

  • Omscholen tot accountant of controller
  • Kenmerken opleiding
  • De opleiding
  • Uit eigen ervaring
  • Agenda 'tonen op' post hbo accountant
  • Toelating en aanmelding
  • Doorstuderen
  • Contact

Omscholen tot assistent accountant of controller

Je ambieert een carrière in de accountancy of controlling, maar bent niet in bezit van een financieel diploma? Volg dan het schakeltraject Accountancy & Controlling. Het schakeltraject Accountancy & Controlling stoomt je klaar om een Post bachelor of een universitaire accountancy of controllingstudie te gaan volgen. In één jaar volg je het deeltijdtraject schakeltraject en na deze opleiding kun je verder studeren tot accountant of controller. Het schakeltraject is een samenwerkingsverband met Nyenrode Business Universiteit.

Kenmerken opleiding

- verkorte financiële schakelopleiding
- éénjarige schakeltraject
- voor professionals met een (niet financieel gericht) hbo of wo diploma
- kleine groepen (maximaal 25 studenten)
- colleges op vrijdag
- studiebelasting 12 -14 uur per week inclusief colleges

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Boekhouden is de basis voor elke financiële deskundige. De opleiding begint daarom met een stoomcursus. In vier dagen maak je kennis met het vakgebied bedrijfsadministratie handelsonderneming. Op de vijfde dag is er een tentamen. Vervolgens volg je in vier perioden van zeven weken de benodigde vakken. Elke module wordt afgesloten met een tentamen. Alle modules volg je bij Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Tijdens de opleiding komen de volgende modules aan bod:
- bedrijfsadministratie handelsonderneming
- bedrijfsadministratie productie
- management accounting
- financiering
- belastingrecht
- administratieve organisatie
- externe verslaggeving
- consolidatie

De colleges worden afgewisseld met workshops en casestudies. In de casestudies wordt gevraagd eigen praktijkervaring in te brengen. Uiteraard krijg je begeleiding van vakdocenten uit zowel het onderwijs als de praktijk.

Locaties

Het is ook mogelijk om het Schakeltraject Accountancy & Controlling te volgen in:
Arnhem - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)
Breukelen - Nyenrode Business Universiteit

Marianne de Boed heeft het Schakeltraject Accountancy & Controlling afgerond en is nu bezig met de opleiding Post bachelor Controlling.

“Ik volgde het Schakeltraject Accountancy en Controlling om mijn financiële kennis op niveau te brengen. Het schakeltraject heeft een divers aanbod met zowel praktische vakken (Bedrijfsadministratie Handel en Productie) als strategische vakken (Management Accounting, Externe Verslaggeving). Het is best een pittig programma om naast je werk te doen, maar door het enthousiasme van de medecursisten en de inzet van de docenten, is het goed te doen. Aan het einde van het schakeljaar had ik al het gevoel veel geleerd te hebben en klaar te zijn voor het vervolg aan de Post bachelor Controlling.”
Marianne de Boed, Schakeltraject Accountancy & Controlling Marianne de Boed, Schakeltraject Accountancy & Controlling

Toelating

Je bent toelaatbaar indien je in het bezit bent van een bachelor- of masterdiploma, denk bijvoorbeeld aan een diploma pabo, communicatie, hogere hotelschool of commerciële economie.

Werkervaring

Een baan in een financiële functie is bij aanvang geen vereiste, maar Fontys Hogescholen hecht waarde aan een sterke combinatie tussen werken en studeren. Zo haal je het meest uit jouw tijd bij de opleiding. Om verder te kunnen gaan met een van de vervolgopleidingen is het noodzakelijk werkzaam te zijn in een financieel economische functie.

Intake

Voordat je begint met de opleiding bieden we een intake aan. In het gesprek zullen de vooropleiding, motivatie en aansluiting op je persoonlijke niveau en studie aan bod komen.
De intake is geheel vrijblijvend. Neem contact op met de coördinator om een afspraak in te plannen.

Wil je vóór de intake eerst meer informatie over de opleiding? Kom langs tijdens de open avond of neem dan contact op met opleidingscoördinator zakelijke opleidingen Ellie Cremer.

Het doel van de opleiding is om je zo snel mogelijk de vereiste kennis bij te brengen om jou als financieel professional op weg te helpen. Na het schakeltraject ben je klaar om door te stromen naar een accountancy- of controllingopleiding. Na het behalen van het schakeltraject ben je bijvoorbeeld toelaatbaar voor de Post bachelor Controlling of richting een universitaire studie in de Accountancy.

Fontys Hogescholen biedt de opleiding Post bachelor Controlling aan. De andere richtingen zijn via Nyenrode Business Universiteit te volgen.

Interesse in de opleiding?

08850 75176
e.cremer@fontys.nl
Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven
Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 7800,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
12 maanden
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Vrijdag 9.00 - 16.00 uur
Startmoment(en)
05-02-2021
Startmoment
januari en september

Startdata

Campus Fontys Hogescholen Eindhoven

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen  1, Eindhoven

Interesse in de opleiding?

Ik help je graag verder.
Drs. Ellie Cremer
Coördinator zakelijke opleidingen

08850 75176
e.cremer@fontys.nl