Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Gedurende 4 jaar volg jij praktijkgerichte cursussen. Je krijgt theoretische lessen en kunt die kennis meteen in je eigen organisatie toepassen. Hierdoor is direct duidelijk wat de toegevoegde waarde is van datgene dat je leert. De opleiding bestaat uit fysiek onderwijs en zelfstudie.
De lessen vinden iedere donderdag plaats.
Je volgt dan een wisselend programma: van colleges en workshops, tot coaching.
In jaar 1 en 3 voer je projecten uit met een medestudent. Dat doe je bij je eigen bedrijf of dat van je klasgenoot. In jaar 2 en 4 maak je de opdrachten zelfstandig voor je eigen werkgever.
De deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde is opgebouwd uit cursussen met diverse praktijkopdrachten. Tijdens deze cursussen leer je theoretische kennis over verschillende vakgebieden. Die kennis kun je meteen toepassen. Daarnaast is er aandacht voor jouw ontwikkeling als professional. Je ontwikkelt vaardigheden als communiceren, managen en onderzoeken.
In het eerste jaar volg je de cursus ‘Beschrijven van het bedrijf’, waar je leert bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Je werkt zelfstandig aan de opdracht ‘Proces in de praktijk’. Ook volg je de cursus ‘Verkennen van de bedrijfsomgeving’, waarin je ontdekt hoe het bedrijf de omgeving beïnvloedt. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals personeelsmanagement, systeemkunde, en logistiek.
Bij elke cursus horen praktijkopdrachten. Je voert deze opdracht alleen of samen met een medestudent uit.
In jaar 2 voer je een verandering door in jouw organisatie. Dit doe je door een implementatieplan op te stellen, uit te voeren en te evalueren.
Ook ga je aan de slag met de analyse van bedrijfsprocessen en leer je hoe je een betrouwbaar en valide onderzoek doet. Hierin komen alle bedrijfskundige aspecten aan bod: proces, besturing, organisatie en informatie.
In jaar 3 volg je de cursus Performance Management. Je leert te sturen op bedrijfsprestaties en krijgt de opdracht tot het (her)ontwerpen van een sturingscyclus.
Daarnaast maak je een keuze tussen Operational Excellence of Ondernemerschap. In de cursus Operational Excellence ga je zelf in kaart brengen hoe ver jouw eigen organisatie staat op het gebied van continu verbeteren. Daarnaast leer je de Six Sigma methodiek toepassen in een bedrijfsproject.
Ondernemerschap richt zich op het starten van een eigen bedrijf, maar ook het opzetten van een nieuwe dienst of bestaand product binnen het bedrijf waarin je werkt.
In het laatste jaar dien je aan te tonen dat je in staat bent oplossingen te geven voor complexe bedrijfskundige vraagstukken. Om dit te realiseren volg je de cursus ‘Technisch Bedrijfskundig onderzoek’. Deze cursus is opgedeeld in twee onderdelen, waarbij je onderwerpen krijgt zoals Diagnose & Ontwerp, Implementatie & Borging en Innovatiemanagement. Je werkt aan een actueel vraagstuk binnen je bedrijf. Je krijgt daarbij ook de vrijheid om keuzethema’s toe te voegen. Zo wordt de opdracht zowel voor jou als je werkgever interessant en relevant.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.