Sprint naar content
Heb jij al werkervaring? Ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen en heb je een onderzoekende houding? En heb je gevoel voor exacte vakken? Ga dan voor de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie. Het onderzoeken en beïnvloeden van menselijk gedrag en het praktisch toepassen van deze kennis staat centraal in deze opleiding.

Over de opleiding

Je leert in de opleiding Toegepaste Psychologie de talenten van mensen te benutten en weet hoe je die goed kunt waarnemen, interpreteren en versterken. Als professional draag je bij aan een duurzame en inclusieve samenleving. In deze flexibele deeltijdopleiding combineer je werk met studie. Dat is hard werken, de opleiding vergt naast de contacturen behoorlijk wat tijd om zelfstandig te studeren. Wel stel je zelf je persoonlijke studieroute samen, aangepast aan jouw situatie en interesses. Vanaf het tweede jaar heb je een geschikte werk-/praktijkplek nodig.

Waarom de opleiding Toegepaste Psychologie?

  • Persoonlijke aandacht
  • Een studiecoach die feedback geeft
  • Het geleerde direct inzetten in de praktijk
  • Samen de optimale leerroute bepalen

 

Wat ga je leren?

In de opleiding Toegepaste Psychologie verdiep jij je in menselijk gedrag en beleving. Je doet psychologische kennis op, bijvoorbeeld over leren, het geheugen, motivatie en persoonlijkheid. Daarnaast leer je vaardigheden zoals het voeren van gesprekken, het afnemen van psychologische tests of het doen van onderzoek.

  • Basismodules Body of Knowledge en Beroepsvaardigheden
  • Verdiepingsmodules naar eigen interesse, zoals Coachen, Preventie of Mind the Gap
  • Ontwikkelen en verbeteren van gespreksvaardigheden en het afnemen van testen
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Esther van Deijk

Ik merk dat ik behoefte heb aan verbreding en verdieping.
 

Hoe ziet je week eruit?

In jaar 1 vinden de onderwijsactiviteiten wekelijks plaats op dinsdag van 15.00 tot 21.45 uur. Vanaf jaar 2 heb je 1x per 3 weken een bijeenkomst op donderdag en/of dinsdag vanaf 15.00 uur. 

Tijdsinvestering
Je bereidt de lesstof voor door middel van het bestuderen van literatuur, het bekijken van filmmateriaal en het maken van (praktijk)opdrachten. Gemiddeld besteed je zo’n 25 tot 35 uur per week aan je studie (inclusief de contacturen). De tijdsinvestering is sterk afhankelijk van je ervaring, voorkennis en werk-/praktijkplek.

De opleiding vraagt van studenten een behoorlijke dosis discipline en zelfredzaamheid. Maar je staat er niet alleen voor. Het contact met medestudenten, bijvoorbeeld door samenwerking in projecten, is een goede stimulans. Bovendien kun je met specifieke vragen altijd terecht bij de docenten.

In wat voor groep/klas kom ik?
In het eerste jaar kom je in een groep van 20 tot 25 studenten (maximaal 30) met verschillende docenten. Vanaf jaar 2 krijg je per module les in groepen van circa 15 personen met 1 vaste docent/begeleider per module.