Toegepaste Psychologie (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
Lesdagen en -tijd
dinsdag 16.30 - 21.15 uur
MAIL BEL: 08850 70311
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Toegepaste Psychologie is een vierjarige hbo-bacheloropleiding waarbij het onderzoeken, beïnvloeden van menselijk gedrag en het op praktische wijze toepassen van deze kennis centraal staat. Als professional draag je bij aan een duurzame en inclusieve samenleving. Je leert de talenten van mensen te benutten en weet hoe je die goed kunt waarnemen, interpreteren en versterken. Een toegepast psycholoog benadrukt de veerkracht van mensen en werkt zowel met individuen (coaching) als met groepen (trainen, beleid, campagnes). Als toegepast psycholoog kun je onder andere werkzaam zijn in de terreinen arbeid, gezondheid, techniek, onderwijs & ontwikkeling, welzijn, duurzaamheid en veiligheid.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

In de modulaire deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie staat menselijk gedrag en beleving centraal. Je doet psychologische kennis op, bijvoorbeeld over leren, het geheugen, motivatie en persoonlijkheid. Daarnaast leer je vaardigheden zoals het voeren van gesprekken, het afnemen van psychologische tests of het doen van onderzoek. De deeltijdopleiding is opgebouwd uit modules waarin een beroepsrol centraal staat. We bieden een ‘blended learning’ programma aan: een combinatie van online en offline leren en praktijkleren.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

We verwachten dat je inmiddels al wat werkervaring hebt. Je bent geïnteresseerd in het gedrag van mensen en hebt een onderzoekende houding. Wanneer je daarnaast gevoel hebt voor exacte vakken, zoals wiskunde en biologie, is de opleiding Toegepaste Psychologie mogelijk iets voor jou. Het is hard werken, de opleiding vergt naast de contacturen behoorlijk wat tijd om zelfstandig te studeren. We verwachten van je dat je zelf regie neemt over je (studie)loopbaan. Daarnaast is het belangrijk dat vanaf het tweede jaar voor iedere module een geschikte praktijkplek vereist is.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Tijdens de open avond maak je kennis met docenten en studenten en krijg je informatie over studeren bij Fontys.

Sfeerafbeelding Fontys

Studenten over deze opleiding

lees de verhalen van onze eigen studenten