Sprint naar content

Smart Cities

  • Start februari en september
  • Nederlands
  • 30 ECTS
  • 5 maanden
Eindhoven
Wil jij je storten op uitdagende praktijkvraagstukken voor de Brainportregio, één van de slimste regio’s ter wereld? Samen met bedrijven als Ikea, PSV, Gemeente Eindhoven en Phillips? En ben je benieuwd naar wat data analyse kan betekenen voor het inrichten van een ‘slimme stad’? Volg dan de minor Smart Cities.

Over de minor

De minor Smart Cities richt zich op slimme en toekomstbestendige stadsontwikkeling. We kijken naar wat de meerwaarde van dataverzameling, -analyse en -interpretatie kan zijn voor ‘de slimme stad’. Wil jij zorgen dat het gevoel van veiligheid tijdens stapavonden toeneemt, dat je bus overstap telkens perfect aansluit en dat broodafval voortaan wordt omgezet in energie? Dat kan, want we richten ons op vele kennisgebieden; vastgoed, veiligheid, duurzaamheid, leefbaarheid en mobiliteit. 

Waarom de minor Smart Cities?

  • Je leert data omzetten naar oplossingen voor stedelijke vernieuwing in de Brainportregio
  • Aan de slag met echte cases samen met het werkveld
  • Impact maken op de toekomst van Nederland
  • Uitdagingen multidisciplinair aanpakken vanuit verschillende invalshoeken
 

Meer over de minor

Real life cases, gastcolleges, inspirerende werkvormen en vooral veel zelf doen staat centraal. Je leert door aan de slag te gaan met concrete vraagstukken uit de Brainportregio. Na de minor Smart Cities weet jij hoe je data moet analyseren, interpreteren en kan toepassen binnen de uitdagingen die leven in een smart city.

  • Je leert hoe je data inzet om waarde te creëren
  • Werkt samen in multidisciplinaire teams
  • Je maakt kennis met technologische ontwikkelingen
  • Je leert creatief en probleemoplossend te denken

 
 
Studenten van de minor Smart Cities tijdens een opdracht
 

 

Opbouw

Tijdens de minor staan de impactgebieden (of thema’s) Vastgoed, Duurzaamheid, Veiligheid, Leefbaarheid, Mobiliteit en Efficiëntie centraal. Deze benader je vanuit een data-invalshoek: je kijkt hoe data meerwaarde kan bieden voor oplossingen rond vraagstukken binnen deze thema’s. Er is tijdens de minor ook voldoende ruimte voor je eigen interessegebieden en eigen leerdoelen. Je persoonlijke coach denkt hier samen met jou over mee.  

Bij ons ziet geen enkele lesweek er hetzelfde uit. Naast de standaard workshops die van tevoren worden ingeroosterd, kijken we samen met de groep naar informatiebehoefte en zoeken we met het werkveld naar de meeste relevante kennis en ervaringen.  

Je hebt 4 dagen in de week les en andere activiteiten en hebt dus 1 dag in de week voor zelfstudie.

Aan het eind van de minor lever je een portfolio in. In het portfolio verzamel je alle opdrachten die je tijdens de minor hebt uitgevoerd. Hiermee laat je zien dat je je leerdoelen hebt bereikt.  

In een assessment licht je jouw eigen leerproces toe. De assessoren bepalen dan of je de minor hebt gehaald.  

Heb je de minor Smart Cities goed afgerond? Dan krijg je een certificaat. Daarnaast kun je tijdens de minor een officieel en internationaal erkend Lean Six Sigma Yellow Belt behalen.  
 

 

Voor wie?

Om de minor Smart Cities te kunnen volgen, moet je je propedeuse behaald hebben óf toestemming hebben van de examencommissie van je opleiding om de minor te volgen.  

Schrijf je je in voor deze minor? Dan kijken we in een gesprek met jou of de minor haalbaar en geschikt is voor je, en of er knelpunten zijn die we kunnen oplossen. 

 

 

Aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.
       
       

      Agenda

      Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de minor voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een meeloopdag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

      Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

      Praktische info

      Studenten kunnen mailen naar fec-minor-smartcities@fontys.nl voor een persoonlijk adviesgesprek. 
      De voertaal van deze minor is Nederlands.

      Een minorregeling informeert je over wat je gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kun je als student rechten ontlenen.

      Ga naar de minorregelingen

       

      Locatie en contact