Kom eens naar onze open dag of proefstudeerdag en maak vrijblijvend kennis met onze docenten en studenten. Zij informeren je graag over hun ervaringen op de opleiding.”

 

Opbouw

Je werkt en leert vijf dagen per week met andere studenten in een Open ICT Lab, jouw studieomgeving. In het eerste half jaar oriënteer je je op de hele breedte van het ICT-vakgebied. Je maakt kennis met elk van de vijf profielen:

In de loop van het eerste semester kies je voor één van de vijf profielen om je verder te specialiseren.

Na het eerste half jaar kies je voor één van de vijf profielen. We begeleiden je goed bij het maken van die keuzes. Doordat je dit onderwijs volgt samen met bachelorstudenten, kun je dan eventueel ook kiezen voor een vervolg in het bachelorprogramma (onze 4-jarige opleiding). 

Heb je je profiel gekozen, dan specialiseer je steeds meer naar een specifieke praktische functie en ontwikkel je de daarbij horende vaardigheden. Kies je er bijvoorbeeld voor om je te specialiseren als test engineer, dan leer je welke taken een test engineer uitvoert en hoe deze aangepakt moeten worden. In projectgroepen vervul je dan ook steeds meer deze rol. 

Je specialiseert je 12 weken lang in methoden, technieken en tools die passen bij de door jou gekozen functie. In de laatste 8 weken laat je in een afstudeeropdracht bij een bedrijf zien dat je klaar ben om jouw functie ook echt in de praktijk uit te voeren. We hebben een sterk samenwerkingsverband met ruim 120 bedrijven, die regelmatig geschikte stages aanbieden. Je mag hieruit kiezen, maar je mag ook zelf op zoek gaan naar een bedrijf. Aan het eind van de stage laat je je resultaten zien in een afstudeerzitting, waarna je jouw diploma ontvangt.