Dirk de Horde over de opleiding Automotive

Waarom heb je voor de opleiding gekozen?

“Ik heb eerst een half jaar Applied Science gestudeerd, maar dat was het niet voor mij. Het technische aspect van de opleiding Automotive vind ik heel interessant en dat gecombineerd met autotechniek sprak me heel erg aan. Het is een soort bouwkunde maar dan gespecialiseerd in de automotivebranche.”

"Als je goed bent in natuur- en wiskunde én interesse hebt in autotechniek, is er een grote kans dat dit de juiste opleiding voor je is."

Wat vind je tot nu toe van de opleiding?

“Het is een enorm leuke maar wel uitdagende opleiding. De kennis die je opdoet is erg leuk en interessant, maar onderschat niet het werk wat erin gestopt moet worden.

Ik had verwacht de leervakken interessanter zouden zijn dan de exacte vakken, maar verrassend genoeg is het juist omgedraaid. Ook is het heel leerzaam dat je geconfronteerd wordt met ingewikkelde stof.”

“Qua stageadressen is het een groot voordeel om in Eindhoven te studeren. Eindhoven zit vol met techniek”

“Persoonlijk vind ik de manier van lesgeven fijn. Veel contacturen en alleen maar klassikale lessen. Zelfs met geen enkele vorm van voorkennis van auto/motortechniek is de opleiding te doen, ik ben daar een voorbeeld van.”

Sfeerafbeelding Fontys