• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Voertuigen bestaan tegenwoordig uit aan elkaar gekoppelde intelligente systemen. Er is een enorme vraag naar lichtgewicht voertuigen die met hun omgeving kunnen communiceren en dat vraagt om specialisten die grenzen durven opzoeken en verleggen. De opleiding Automotive leert je voertuigen te ontwerpen, maken en testen. Als automotive engineer werk je mee aan de ontwikkeling van innovatieve elektrische voertuigen, communicatie- en navigatiesystemen die functioneren in samenhang met het voertuig en met de omgeving. Maar daarnaast ontwikkel je ook duurzame zonne-energietoepassingen voor zware voertuigen. Let's brighten the future!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding Automotive leert studenten om voertuigen te ontwerpen, maken en testen. De opleiding Automotive - vanaf volgend studiejaar op een mooie nieuwe locatie op het TUe terrein - is heel persoonlijk van opzet met als groot voordeel dat je het docententeam snel leert kennen en je er direct zult thuis voelen.Vanaf de start van je studie krijg je naast je lessen ook een studieloopbaanbegeleider toegewezen die je begeleid tijdens je studie.

Gedurende je opleiding oefen je je technische vaardigheden en voer je uitdagende ontwikkel- en onderzoeksprojecten uit die leiden tot innovatieve producten en/ of oplossingen die de mobiliteit vooruit helpen.

Wat verwachten wij van jou

Heb je een passie voor techniek en auto’s, ben je nieuwsgierig en houd je ervan om pragmatisch problemen op te lossen? Dan is dit de opleiding voor jou. De technische ontwikkelingen gaan, zeker op het gebied van mobiliteit, razendsnel. Dat betekent dat je creatief inzicht moet hebben, uit de voeten kan met wiskunde en dat je snel kan schakelen tussen theorie en praktijk. En dan volgt het doorzettingsvermogen vast van zelf.

Open dag - 24 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Sfeerafbeelding Fontys

Contact met Automotive

08850 71688
automotive@fontys.nl