• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Voertuigen bestaan tegenwoordig uit aan elkaar gekoppelde intelligente systemen. Er is een enorme vraag naar lichtgewicht voertuigen die met hun omgeving kunnen communiceren en dat vraagt om specialisten die grenzen durven op te zoeken en te verleggen. De opleiding Automotive leert je voertuigen te ontwerpen, maken en testen. Als automotive engineer werk je mee aan de ontwikkeling van innovatieve elektrische voertuigen en communicatie- en navigatiesystemen die functioneren in samenhang met het voertuig en met de omgeving en ontwikkel je duurzame (zonne-)energietoepassingen voor (zware) voertuigen.

Let's brighten the future!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding Automotive is heel persoonlijk van opzet met als groot voordeel dat je het docententeam snel leert kennen en je je direct thuis voelt. Vanaf de start van je studie krijg je een studieloopbaanbegeleider toegewezen die je begeleidt tijdens je studie.

Gedurende je opleiding train je je technische vaardigheden en voer je uitdagende ontwikkel- en onderzoeksprojecten uit die leiden tot innovatieve producten en/ of oplossingen die de mobiliteit vooruit helpen.

Wat verwachten wij van jou

Heb je een passie voor techniek en auto’s, ben je nieuwsgierig en houd je ervan om pragmatische problemen op te lossen? Dan is dit de opleiding voor jou. De technische ontwikkelingen gaan, zeker op het gebied van mobiliteit, razendsnel. Dat betekent dat je creatief inzicht moet hebben, uit de voeten kan met wiskunde en dat je snel schakelt tussen theorie en praktijk. En dan volgt het doorzettingsvermogen van zelf. Als je 40 uur per week aan je studie besteedt, dan ga jij het zeker halen.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Student voor 1 dag

Kom je een dagje meelopen of proefstuderen? Leuk! Meld je hieronder direct aan.

Sfeerafbeelding Fontys
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

De opleiding Automotive is ...

Gerlof vertelt je er meer over!