Automotive (voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Voertuigen bestaan tegenwoordig uit aan elkaar gekoppelde intelligente systemen. Alles is onderling verbonden en zonder diagnoseapparatuur, zoals oscilloscopen, is een storing aan een van de vele computersystemen niet meer te verhelpen. Er is een enorme vraag naar lichtgewicht voertuigen die met hun omgeving kunnen communiceren en dat vraagt om specialisten die grenzen durven opzoeken én verleggen. De Automotive opleiding van Fontys leert je voertuigen te ontwerpen, te maken en te testen. Als automotive engineer werk je mee aan de ontwikkeling van innovatieve elektrische voertuigen, communicatie- en navigatiesystemen die functioneren in samenhang met het voertuig zelf en de omgeving, of bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van duurzame zonne-energietoepassingen voor zware voertuigen. Een breed werkterrein met een uitstekend toekomstperspectief!

Wat kun je van ons verwachten

De opleiding Automotive - gehuisvest op het TU-terrein Eindhoven in een prachtige eigen locatie - is kleinschalig van opzet met als groot voordeel dat je het docententeam snel leert kennen en je er direct zult thuis voelen. Je krijgt les van docenten die jarenlang gewerkt hebben in het vakgebied. Zij weten wat er speelt in de zich snel en constant ontwikkelende wereld van mobiliteit. Daarnaast krijg je vanaf de start van je studie een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die samen met jou je studie volgt. Je oefent je technische vaardigheden en voert uitdagende projecten uit die leiden tot innovatieve producten die de wereld vooruit helpen!

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een passie voor techniek en auto’s, bent nieuws- en leergierig en houdt ervan om pragmatisch problemen op te lossen? Dan is dit dé opleiding voor jou!
De technische ontwikkelingen gaan, zeker op het gebied van automotive, razendsnel. Dat betekent voor jou dat je naast het slim en creatief toepassen van de weg van wiskunde, theorie en praktijk óók snel moet kunnen schakelen. Daarnaast vraagt succesvol studeren uiteraard ook wat van je doorzettingsvermogen.

De sector automotive biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkeling, duurzaamheid en veiligheid. Als automotive engineer draag je direct bij aan de mobiliteit voor de toekomst en de stabiele basis voor die carrière die leg je zelf samen met ons!

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Automotive

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.