Het moet anders. Het kan anders. Create the difference

De wereld is niet meer dezelfde, wat er gebeurt en mogelijk staat te gebeuren is groter dan ons voorstellingsvermogen. De impact van het coronavirus is complex, dat geldt ook voor de klimaatcrises, escalatie van onveiligheid, toename van extremen (van religie tot identity politics), te grote verschillen in welvaart en welzijn, ...

 

Opbouw

Al in het eerste jaar prikkelen we je uit om aan de slag te gaan met je eigen leerproces. Je werkt aan uitdagende vraagstukken voor verschillende opdrachtgevers. We reiken je een stevige kennisbasis aan die je meteen kunt toepassen in de praktijk en je krijgt begeleiding van ervaren experts en coaches. Samen met je medestudenten vorm je een leergemeenschap. Je leert met en van elkaar. 

In het eerste semester van het tweede jaar ga je nog meer richting geven aan je eigen leerproces. Je gaat aan de slag met Challenge Based Learning! In de veilige omgeving van je opleiding werk je een semester lang aan uitdagende vraagstukken uit de praktijk. Dit doe je onder begeleiding van een coach en samen met een groep medestudenten in een zogeheten ‘company’. Ondertussen ontwikkel jij je ook op individueel niveau en werk je hard aan je persoonlijke leerdoelen. Je hebt tenslotte een ambitie geformuleerd toen je aan deze challenge begon en wilt deze halen.

Dialoogsessies, voortgangsvergaderingen, tools, expert-vragenuren én je coach helpen jouw team en jou individueel verder als je vastloopt. Op persoonlijk, praktisch én kennisgebied.

Voorbeelden van challenges:

  • Hoe vertalen we onze bedrijfsidentiteit in een story naar onze doelgroepen?
  • Hoe kunnen wij als festival ons groene imago uitdragen?
  • Gaan we de strijd aan met onze ‘online concurrenten’ en zo ja, hoe dan?

In het eerste semester van het derde jaar doe je óf een minor óf een meewerkstage, afhankelijk van de keuze die je maakte in jaar 2. In het tweede semester van jaar 3 pik je de draad van het Challenge Based Learning weer op.

In het vierde jaar kun je op twee manieren afstuderen.

Optie 1:
Je studeert af middels Challenge Based Learning. Twee semesters lang ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken uit de praktijk én zorg je ervoor dat je jouw eigen doelen behaalt. Op die manier toon je aan dat je beschikt over de juiste competenties om het werkveld in te gaan.

Optie 2:
Je volgt één semester lang Engelstalige Advanced Courses (AC's), waarvan er 4 verplicht zijn. De overige 4 kies je zelf. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere cursussen, waaronder:

  • Consumer behaviour
  • Big data
  • Concepts in a digital age
  • Online psychology & neuromarketing
  • Ethics
  • Future media studies
  • Copywriting

Onderzoeksstage + afstudeerpresentatie

Het tweede semester bestaat uit een onderzoeksstage van zo'n 20 weken en een zogeheten afstudeerassessment. Dit is een gesprek waarin je laat zien dat je klaar bent voor de arbeidsmarkt.