Sprint naar content
 

Meer weten over de opleiding HBO-ICT

Kom kennismaken

  • kom praten met studenten
  • bekijk een filmpje
  • stel je vragen
  • meld je aan voor events

Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.   
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Heb je geen recht op studiefinanciering en ben je ouder dan 30 jaar, dan kom je in aanmerking voor STAP-subsidie.

InstituutFontys Hogescholen
LocatieEindhoven of Tilburg
OpleidingB HBO-ICT (Information and Communication Technology) - Demand Based

Aanmelden

BELANGRIJK:

Voordat je je aanmeldt bij Studielink is het van belang dat je een keuze maakt voor de leervorm waarmee je wilt starten. Je kunt kiezen tussen Demand Based of Course Based. Klik voor alle uitleg over de leervormen.

Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 1 mei - aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.

Stap 2: Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys Hogeschool ICT

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. Het bestaat uit het invullen van een digitale vragenlijst en een studiekeuzecheck activiteit, waarbij je algemene informatie ontvangt en een workshop volgt om een goede indruk van de opleiding te krijgen. Deze activiteit is één van de inschrijfvoorwaarden voor de studie.

Voor vragen kun je contact opnemen met de collega's van het Startsemester:
Locatie Eindhoven via email
Locatie Tilburg via email

Uitgebreide algemene informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Februari-instroom

Instromen voor de bachelor HBO-ICT in februari is zowel mogelijk voor de leslocatie Eindhoven als voor leslocatie Tilburg. Meld je daartoe uiterlijk 31 januari 2022 aan.

September-instroom

Instromen voor de bachelor HBO-ICT in september is zowel mogelijk voor de leslocatie Eindhoven als voor leslocatie Tilburg. Meld je uiterlijk 1 mei aan. Meld je je na 1 mei aan? Dat kan tot uiterlijk 31 augustus. In dat geval krijg je naast het invullen van de vragenlijst een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek, waaruit een bindend studieadvies volgt.

Studentcoaching

Om succesvol te kunnen studeren, heeft Fontys persoonlijke aandacht voor jou. Je krijgt begeleiding bij jouw ontwikkeling en het ontdekken van je talenten. Natuurlijk helpen we je ook bij vragen over o.a. time-management, extra studiebegeleiding, dyslexie en autisme. Bij Fontys Hogeschool ICT hebben wij Student+ ingericht voor alle ICT-studenten. Klik hier voor meer info.

AD-ICT

Een alternatief is instromen in onze associate degree AD-ICT, die je kunt volgen in Eindhoven en in Tilburg. Klik hier voor meer info.

Engelstalige opleiding HBO-ICT

Wil je de opleiding vanaf de start in het Engels volgen tussen zowel Nederlandse als internationale studenten op locatie Eindhoven? Je kiest dan voor de leervorm Course Based. Dan kun je je aanmelden via onze Engelstalige website

Heb je nog een vraag?

Hieronder vind je de contactgegevens van deze opleiding, neem gerust contact met ons op.
We beantwoorden graag jouw vragen.