Sprint naar content
Placeholder for Fontys video
Bij deze opleiding mag je in verschillende vakgebieden lesgeven."
Lara van Roij, student

Lees hier het verhaal van student Lara >>
 

Opbouw

Het eerste jaar van de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn is als volgt verdeeld: 

  • 804 uur zelfstudie
  • 700 uur theorie
  • 176 uur praktijk

Je krijgt vakken als vakdidactiek: practicum, recht en ethiek in de gezondheidszorg. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten; je oefent je eigen vaardigheden en leert hoe je deze kunt overbrengen op je leerlingen. 

Wil je weten welke vakken je allemaal volgt tijdens de opleiding, bij welke bekwaamheden welke vakken horen, hoe deze vakken eruitzien en hoeveel studiepunten je hiervoor kan krijgen? Bekijk de studiegids.

Tijdens het tweede jaar verbreed je je kennis en richt je jezelf steeds meer op het leren lesgeven. Je krijgt vakken als duurzaamheid en ondernemerschap, doelgroepenkennis, samenleving en gezondheidszorg, anatomie en vakdidactiek constructie en beroepsoriëntatie en beroepsleren. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten in het Skillslab. 
Net als in het tweede jaar verbreed je ook in het derde jaar je kennis en richt je jezelf steeds meer op het leren lesgeven. Je krijgt vakken als voeding en voedselveiligheid, anatomie, methodische activiteitenbegeleiding, werkveldoriëntatie en zelf te kiezen keuzevakken, bijv. Dienstverlening en Producten. Je kunt kiezen om je bevoegdheid voor Dienstverlening en Producten erbij te halen. 

In het derde jaar kies je een minor. Met een minor geef je smaak aan je opleiding! Het aanbod van minoren is groot. Het kan een minor zijn die je volgt met studenten van andere instituten, maar ook bijv. een minor die zich wat meer toespitst op jouw rol als leraar. Wat denk je van Omgaan met een diversiteit aan leerlingen en hun gedrag​, Filosofie en Ethiek of Burgerschap? Ook bestaat de optie om een minor in het buitenland te volgen.
In de afstudeerfase krijg je specifieke vakonderdelen, werk je aan je afstudeeronderzoek en loop je de afrondende stage. Dit gehele jaar staat in het teken van het werkveld waarin je wilt gaan werken. Je studeert af in de richting van het vmbo of het mbo.