
Leraar Gezondheidszorg en Welzijn
- 4 jaar
- Nederlands
- Hbo-bachelor
- Voltijd
Kom kennismaken
Ja, dat wil ik- Open dagen
- Meeloopdagen
- En meer...
Over de opleiding
Wij leiden leraren op voor het brede werkveld in gezondheidszorg en welzijn. Naast het leren van je vak en lesgeven, leer je ook vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Tijdens de opleiding ontwikkel je de juiste beroepshouding en leer je jezelf continu verbeteren. Na de opleiding kun je aan de slag als bevoegd docent zorg en welzijn in het vmbo en in het mbo bijvoorbeeld als: docent kapper, uiterlijke verzorging, verpleegkunde, doktersassistent, onderwijsassistent, apothekersassistent of SPW.
Waarom de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn?
- Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
- Een goede sfeer met mensen met dezelfde passie
- Persoonlijke begeleiding vanaf dag 1
- Een goede mix tussen theorie en praktijk
- Studeer af met een tweedegraads bevoegdheid
Liever ook buiten het onderwijs aan de slag?
Wil je niet alleen voor de klas staan, maar bijvoorbeeld ook werknemers van een bedrijf adviseren over leren en ontwikkelen? Of een tof trainingsprogramma voor coaches bedenken? Bekijk de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn - afstudeerrichting Learning College.
Wat ga je leren?
De lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn leert je algemene pedagogische en didactische vaardigheden. Denk hierbij aan communicatieve vaardigheden, kennis overdragen en het omgaan met verschillende leerlingen. Ook leer je samenwerken en het functioneren binnen een schoolorganisatie. De geleerde kennis breng je vervolgens in de praktijk tijdens je stages.
- Anatomie en farmacologie
- Voeding en voedingsmiddelenleer
- Methodische activiteitenbegeleiding
- Ontwikkelingspsychologie en leefstijl
Hoe ziet je week eruit?
Studeren is hard werken. Niet erg, als er maar afwisseling in zit. Dat zit wel goed bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn:
- Het ene moment zit je in de collegezaal
- Het volgende moment loop je stage
- Je voert onderzoek het liefst alleen uit
- Je werkt ook graag met medestudenten aan een gezamenlijke opdracht
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Wil je toegelaten worden tot de lerarenopleiding op grond van een buiten Nederland behaald diploma? Stuur een e-mail naar inschrijvingenflot@fontys.nl of bel naar 08850 74288
Na je opleiding
Als afgestudeerde van de lerarenopleiding kun je meteen gaan werken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (havo/vwo), het beroepsonderwijs (vmbo/mbo) en de volwasseneneducatie (bve). Een leraar is allround inzetbaar binnen een schoolorganisatie.
- Docent kapper
- Docent apothekersassistent
- Docent verpleegkunde
- Docent zorg en welzijn in het vmbo
Meer weten over de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn Tilburg
Kom kennismaken
- kom praten met studenten
- bekijk een filmpje
- stel je vragen
- meld je aan voor events
Wil je graag een gesprek met iemand van de voltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn in Tilburg? Dat kan!
Je kunt een e-mail sturen naar opleidingscoördinator Yucata Lienga y.lienga@fontys.nl
Zij neemt dan contact met je op.
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Heb je geen recht op studiefinanciering en ben je ouder dan 30 jaar, dan kom je in aanmerking voor STAP-subsidie.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.
Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.
Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.
Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Je staat aan de start van een nieuwe periode in je leven. Een nieuwe studie kiezen, dat is spannend
en leuk. Het pad dat je kiest, leidt je naar jouw rol in de wereld. Een wereld die veel uitdagingen kent. De een nog complexer dan de ander. Wil je bijdragen aan de oplossingen? Echt van betekenis zijn? Dat begint met het ontwikkelen van je talent en kennis. Bij Fontys, want hier word je gezien. Hier voel jij je thuis. Met aandacht voor je dromen en begeleiding bij de keuzes die je moet maken. Een plek waar je over grenzen heen kijkt en waar je jezelf kunt zijn. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Zo groei je uit tot een professional die het verschil maakt. Vandaag van betekenis voor morgen. Heel Fontys werkt aan impact.
Ouders en studiekeuze
Je kind zit in de bovenbouw van havo of vwo, of in het laatste jaar van het mbo en oriënteert zich op een vervolgstudie aan het hbo. Hoe werkt zo’n keuzeproces nu precies? Wat kun je als ouder doen om je kind daarin het beste te ondersteunen?
Veelgestelde vragen
Heb je vragen over bijvoorbeeld stagelopen, je vooropleiding en het collegegeld? Of heb je een andere vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.