Jessy Driessen

Na het behalen van mijn Mbo-diploma keek ik uit om te beginnen aan de opleiding Toegepaste Psychologie. Met een open houding en nog niet wetend wat ik in de toekomst wilde gaan doen begon ik aan deze nieuwe start. De overstap was voor mij erg groot maar gelukkig wel haalbaar. Na het behalen van mijn Propedeuse ging ik over naar het tweede leerjaar. En nu, twee jaar nadat ik aan deze uitdaging begon, kan ik zeggen dat ik volledig op mijn plek zit op deze opleiding. De opleiding biedt een brede keuze aan mogelijkheden. Deze mogelijkheden bestaan uit verschillende competenties zoals onder andere: onderzoeken, coachen, trainen, voorlichten, assessen en adviseren.

Vanuit mijn opleiding heb ik diverse mogelijkheden aangeboden gekregen om mij persoonlijk sneller en verder te kunnen ontwikkelen. Ik maak onder andere deel uit van de onderwijscommissie, ik organiseer diverse bijeenkomsten en mag zo nu en dan een training geven. Na twee jaar durf ik met een goed gevoel te vertellen dat ik een destijds dus de juiste keuze heb gemaakt. Omdat ik tijdens de lessen veel theorieën heb kunnen koppelen aan mijn dagelijks leven reflecteer ik veel op mijn eigen gedrag. Dit doe je veel tijdens de opleiding en dit heeft in mijn ogen veel toegevoegde waarde gehad bij het ontwikkelen van mijn competenties en persoonlijkheid.

Een goed gevoel krijg ik van het helpen van anderen. Ik zie mijzelf als iemand die haar enthousiaste (en soms wat assertieve) persoonlijkheid kwijt kan in het trainen, coachen en voorlichten van anderen. Het komende schooljaar begin ik met de minor: Taal & Cultuur Spaans. Deze minor sluit aan bij iets wat ik al heel lang erg graag wil, en dat is de Spaanse taal beheersen. Fontys heeft een brede keuze aan minors, maar bij deze mogelijkheid voelde ik mij het best. Wat ik in de toekomst precies wil doen dat weet ik nog steeds niet precies, want er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Wat ik wel weet, is wie ik ben en waar ik gelukkig van word. En, een Spaans sprekende Toegepast Psycholoog, wie wil dat nou niet (zijn)? 

Sfeerafbeelding Fontys