Sprint naar content
Heb jij technisch inzicht en ben je zorgvuldig? Ben jij gemotiveerd om hard te werken? Wil jij in vier jaar studeren voor twee beroepen? Het kan in de hbo-opleiding Verpleegkunde met het honoursprogramma Technische stroom! Je combineert de opleiding Verpleegkunde met de opleiding tot operatieassistent of anesthesiemedewerker.

Over de opleiding

Naast het volledige programma van de opleiding Verpleegkunde volg je in het honoursprogramma specifieke lessen voor het beroep operatieassistent of anesthesiemedewerker. Je kiest voor de start van je studie welke richting je op wilt. Met de diploma’s die je haalt, kun je gaan werken als verpleegkundige op een verpleegafdeling, maar ook op een operatieafdeling als operatieassistent of anesthesiemedewerker. Omdat je studeert voor twee beroepen tegelijkertijd, moet je rekenen op 48 uur per week studeren. Een opleiding voor harde werkers dus!

Waarom Verpleegkunde -Technische stroom?

  • Kleine lesgroepen
  • Alle opleidingsonderdelen zijn optimaal op elkaar afgestemd
  • Laagdrempelig: jij kent de docent, de docent kent jou
  • Werken en leren bij aangesloten ziekenhuizen
  • 2 diploma's in 4 jaar
 
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

De opleiding in het kort

 

Hier ga je studeren

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Verpleegkunde locatie Eindhoven is verhuisd!

In het najaar van 2023 zijn wij samen met vier andere instituten verhuisd naar een gloednieuw gebouw op campus Rachelsmolen. De werkzaamheden zijn in volle gang. Benieuwd hoe de campus eruit ziet? Bekijk de video!

Wat ga je leren?

Hoe maak je een operatiekamer gereed? Of hoe beadem je een patiënt met beademingsapparatuur? Dit (en meer!) komt aan bod tijdens de specifieke lessen voor het beroep operatieassistent of anesthesiemedewerker. Deze lessen volg je naast het volledige programma van Verpleegkunde. Het leveren van de best mogelijke (verpleegkundige) zorg aan iedere patiënt staat centraal.

  • Simulatielessen in een nagebouwde operatiekamer
  • Skills lab om verpleegkundige handelingen aan te leren
  • Communicatieve vaardigheden, verplegen is communiceren
  • Vakken als anatomie van het menselijk lichaam, fysiologie en pathologie


Omgangsvormen in de zorg

Bij deze studie staat de zorg voor mensen centraal. Zorg die altijd doorgaat, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarbij is het goed om te weten dat je met een brede doelgroep te maken krijgt. Want iedereen kan zorg nodig hebben en op de operatiekamer terechtkomen. Mensen van jong tot oud met hun persoonlijke achtergrond, genderidentiteit en geloofsovertuiging. Als je voor deze opleiding kiest, houd dan rekening met de omgangsvormen in de zorg die misschien anders zijn dan je gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan het zorg verlenen aan iemand met een ander geslacht of overtuiging dan jij hebt. Of misschien heb je vanuit je eigen achtergrond gewoontes of rituelen waar tijdens het werk niet altijd ruimte voor is. Ben je hiervan bewust. Van jou wordt verwacht dat je je flexibel opstelt en aanpast aan acute situaties. Het gaat tenslotte om mensenlevens. En zeker op de operatiekamer kan dat soms behoorlijk hectische en stressvolle situaties met zich meebrengen, waarbij elke seconde telt.

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken! Maar dat is niet erg als er veel afwisseling in zit. Het ene moment speel je een acute situatie na in de operatiekamer, het volgende moment bekijk je video’s over reanimeren of hechten. Of loop je stage op een verpleegafdeling, in de wijkzorg of op een operatieafdeling.

Hieronder zie je de Studie in cijfers van de bachelor Verpleegkunde
De opleiding Verpleegkunde Technische - stroom is een combinatie van de bachelor Verpleegkunde én een honoursprogramma. De cijfers hieronder vormen een gemiddelde van alle studies die onder de bachelor Verpleegkunde vallen.

 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,7 gemiddeld, 416 respondenten
3,7 gemiddeld, 7449 respondenten
Aantal eerstejaars
 
310
255
Door naar het tweede jaar
 
81%
79%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 66%
60%
 
HBO-bachelor of hoger 71%
64%
Doorstuderen
 
2%
6%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
62%
werkloos
1%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full
Placeholder for Fontys video
De opleiding is direct gekoppeld aan de praktijk en dat wordt versterkt door stages."
Claudia, student operatieassistent