Sla kruimelpad over
Vind de opleiding of cursus die bij je past
Toegepaste Psychologie (deeltijd)

In het kort

Toegepaste Psychologie (TP) is een opleiding waarbij het onderzoeken, beïnvloeden van menselijk gedrag en het op praktische wijze toepassen van deze kennis centraal staat. Vertaald naar het werkveld kun je denken aan; werknemers adviseren, individuele cliënten vooruit helpen en omgaan met verschillende denkpatronen. Maar ook de juiste persoon voor een baan selecteren, een voorlichtingscampagne opzetten of een geheugentraining ontwikkelen zijn voorbeelden uit het werkveld van TP.

De Bachelor Toegepaste Psychologie leidt op tot de graad Bachelor of Science (BSc).

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leer je veel over menselijk gedrag en ga je er praktisch mee aan de slag. Je wordt getraind in het ondersteunen, coachen of begeleiden van mensen. Daarnaast leer je veel over psychologie en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld: hoe voer je een gesprek? Op welke wijze kun je iemand beoordelen? Hoe stel je een diagnose op? En hoe verwerk je cijfers van een psychologisch onderzoek? Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding en zijn de opdrachten gebaseerd op én uit te voeren in de praktijk.

Wat verwachten wij van jou

Een student Toegepaste Psychologie heeft interesse in het gedrag van mensen. Een onderzoekende houding. Kan tijdens de studie kritisch naar zichzelf te kijken. En heeft voldoende inzet om tijd vrij te maken voor de opleiding met de bijbehorende studie-uren. Wanneer je daarnaast gevoel hebt voor exacte vakken, zoals statistiek en logisch redeneren, is de opleiding Toegepaste Psychologie mogelijk iets voor jou.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Lesplaats
Tilburg