Toegepaste Psychologie (deeltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie is zowel in zijn geheel als in afzonderlijke modules te volgen. Een student Toegepaste Psychologie heeft interesse in het gedrag van mensen en een onderzoekende houding. De opleiding vergt naast de contacturen behoorlijk wat tijd om zelfstandig te studeren. Bovendien neemt leren in de praktijk een belangrijke plaats in bij de deeltijdopleiding. Het is daarom van belang dat je een praktijkplaats hebt die geschikt is voor de betreffende module

Wat kun je van ons verwachten

In de opleiding Toegepaste Psychologie staat menselijk gedrag en beleving centraal. Je doet psychologische kennis op, bijvoorbeeld over leren, het geheugen, motivatie en persoonlijkheid. Daarnaast leer je vaardigheden zoals het voeren van gesprekken, het afnemen van psychologische tests of het doen van onderzoek. De deeltijdopleiding toegepaste psychologie is opgebouwd in modules waarin een beroepsrol centraal staat. We bieden een ‘blended learning’ programma aan. Een combinatie van online en offline leren en praktijkleren.

Wat verwachten wij van jou

Een student Toegepaste Psychologie heeft interesse in het gedrag van mensen en een  onderzoekende houding. Wanneer je daarnaast gevoel hebt voor exacte vakken, zoals wiskunde en biologie, is de opleiding Toegepaste Psychologie mogelijk iets voor jou. De opleiding vergt naast de contacturen behoorlijk wat tijd om zelfstandig te studeren. Bovendien neemt leren in de praktijk een belangrijke plaats in bij de deeltijdopleiding. Het is daarom van belang dat je een praktijkplaats hebt die geschikt is voor de betreffende module. 

Inhoud van de opleiding

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

Meer over de inhoud

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Toegepaste Psychologie

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB +
EM + +
NG + +
NT + +
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Informatie nieuwe student

Vind hier alle praktische info

Praktische info

Open avond - 07 juni

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Studenten over deze opleiding

Wat studenten zeggen
Dit moet je lezen!