Toelatingstoetsen havo/vwo

Heb je een havo of vwo-diploma maar voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen? Dan heb je bij Fontys een extra kans om toegelaten te worden door het maken van één of meerdere toelatingstoetsen. Bij het succesvol behalen van de toets krijg je een certificaat waarmee je alsnog toelaatbaar bent voor de opleiding van jouw keuze. Kijk voor de toelatingseisen op de webpagina van de opleiding die je wilt gaan volgen. Let op: voor een aantal opleidingen gelden afwijkende toelatingsprocedures zoals de PABO of aanvullende eisen zoals Sportkunde, Kunsten en ALO.

Let op! De toetsen die op 21 april zouden worden afgenomen zijn afgezegd. Wel wordt iedereen die een toelatingstoets wil afleggen in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van de 2 mogelijkheden per studiejaar. Dat betekent dat de toetsen in juni en augustus doorgaan. We verzoeken je dan ook om je gewoon aan te melden voor de toets momenten die hieronder staan genoemd. Wij houden je dan op de hoogte van eventuele wijzigingen!

Fontys werkt voor de toelatingstoetsen samen met hoger onderwijs Noord-Nederland. Het behaalde certificaat is ook geldig bij Hanzehogeschool, NHL Stenden Hogeschool en Hogeschool VHL.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys