Werktuigbouwkunde 4- jarige deeltijdopleiding

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

De hbo-studie deeltijd Werktuigbouwkunde leidt op voor een breed technisch beroepenveld zoals productie- en materiaaldeskundigen, werkvoorbereiders, service- en onderhoudsspecialisten, constructeurs, ontwerpers, CAD/CAM-specialisten, meet-, regel-, proces- en energietechnici.
De vraag naar werktuigbouwkundigen blijft groot en afgestudeerden in deeltijd zijn vanwege hun inmiddels opgebouwde werkervaring en karaktervorming zeer gewild in het bedrijfsleven. Door je kennis verder te verbreden en te verdiepen, verhoog je je marktwaarde en daarmee vergroot je de kans op een interessante(re) werkkring en heb je bijzonder goede beroepsperspectieven.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Bij Fontys leiden we je op tot een breed inzetbare engineer. Je leert de theorie en praktijk die je nodig hebt voor het ontwerpen, maken en onderhouden van apparaten, productieprocessen en machines om die producten te maken. Theorie- en praktijklessen worden verzorgd door een team van enthousiaste vakdocenten die allemaal veel ervaring hebben binnen hun eigen vakgebied.

We realiseren ons dat deeltijdonderwijs flexibel moet zijn. We hebben immers te maken met jou als werkende student met een drukke agenda. Maar het is zeker haalbaar en niets staat jouw ambities in de weg, toch?

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Je bent ambitieus, anders zou je er niet voor kiezen om naast je reguliere baan te gaan studeren. Doorzettingsvermogen is daarnaast een absolute vereiste. Verder verwachten we van jou een grote dosis inzet, doelgerichtheid, systematisch denken en enige flexibiliteit om werk, privé en studie te kunnen combineren. De juiste balans is belangrijk, maar als je serieus aan de slag gaat en de lesstof van begin af aan consequent goed bijhoudt dan is deze opleiding te combineren met je werk en slaag je.

Contact opnemen