Foto van persoon

Lector Life Sciences

Dr. J.P.H. (Joost) Schoeber

Joost Schoeber studeerde HLO Microbiologie (Fontys, Eindhoven) en Medische Biologie (Radboud Universiteit Nijmegen). Een promotietraject volgde bij de afdeling Fysiologie van het Radboud Institute for Molecular Life Sciences, onder de supervisie van prof. René Bindels en prof. Joost Hoenderop. Alles komt daar samen, van molecuul tot organisme. Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs passen beide goed bij Joost.

In 2009 verdedigde hij succesvol zijn proefschrift getiteld “Physiology of the Epithelial Ca2+ Channels; Towards the Molecular Regulation of TRPV5 and TRPV6”.

Tijdens verschillende post-doc projecten in binnen- en buitenland deed hij ervaring op met gespecialiseerde cel- en moleculairbiologische technieken, in vivo dierstudies en het mee opzetten van een nieuw onderzoekslaboratorium. In 2010 maakt hij de overstap naar Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen, waar hij tot voor kort werkte als docent-onderzoeker en sinds augustus 2020 als lector Life Sciences. Zijn passie ligt bij het ontwikkelen van (moleculaire) assays, zoals markeridentificatie voor diagnostische toepassingen bij plant en dier. Hij hoopt studenten te inspireren voor dit vakgebied dat sterk vertegenwoordigd is in de regio. Naast het lectorschap zet hij zijn expertise in binnen de onderzoeksthema’s “Cellular and Molecular Biology” en “Diagnostics and Test Development”.

"Een van de leukere onderdelen van wetenschappelijk onderzoek vond ik het  begeleiden van studenten. Die zie je groeien naarmate het onderzoek vordert. Datzelfde zie ik bij onze opleiding Applied  Science, bijvoorbeeld als de eerste resultaten van een (groeps)- project zichtbaar worden.  Studenten werken in projecten vaak aan concrete vragen die zowel van het bedrijfsleven als van onderzoeksinstellingen komen. Die wisselwerking tussen onderwijs en werkveld is er vanaf het eerste jaar. Studenten zien direct waar ze voor aan het studeren zijn.De sfeer binnen de opleiding is goed en studenten zijn erg  gemotiveerd. Dat is, naast een grote inzet, erg belangrijk. De lijnen bij Fontys zijn kort: studenten en docenten weten elkaar snel en altijd te vinden".


Onderzoeksprojecten
Contact

Foto van persoon

Dr. J.P.H. (Joost) Schoeber

Lector Life Sciences